Plantele periculoase care te lasă fără aer. Mulții români le țin chiar în dormitor!

Plantele periculoase care te lasă fără aer. Mulții români le țin chiar în dormitor!
Plantele periculoase care te lasă fără aer

Specialiștii trag un semnal de alarmă îngrijorător. Potrivit acestora, unele plante de apartament au efecte negative asupra sănătății organismului uman. Află din materialul de mai jos care sunt plantele periculoase.

Plantele ce te lasă fără aer în casă. Absorb oxigen și eliberează dioxid de carbon.

Casa trebuie să fie o oază de liniște și o gură de aer curat, la propriu! Specialiștii au dezvăluit că multe dintre cele mai iubite și cumpărate plante de apartament sunt, de fapt, periculoase. În loc să purifice aerul din încăperile în care sunt puse, acestea absord oxigenul și elibereaza dioxid de carbon.

Este vorba despre plantele care cresc mai mult noaptea, acela fiind momentul în care eliberează cea mai mare cantitate de dioxid de carbon. Oxigenul este eliberat doar în timpul procesului de fotosinteză, ce este direct legat de prezența luminii de la soare.

Orhideea și feriga nu au ce căuta în dormitor

Orhideea este una dintre plantele ce nu trebuie ținute niciodată în dormitor sau în orice camera folosită pentru odihnă. Este dovedit faptul că este dintre cele mai mari consumatoare de energie. Efectele negative sunt resimțite cu precădere de persoanele cu imunitate slabă.

Deși apreciată pentru capacitatea de a purifica aerul din jurul ei, feriga a fost adăugată pe lista neagră a plantelor de dormitor. Este catalogată drept „vampir energetic”, din cauza resurselor uriașe de care are nevoie pentru a crește. Mai mult, există voci ce recomandă ca această planta să fie așezată lângă surse ele energie, precum electrocasnicele.

Plantele periculoase care te lasă fără aer
Plantele periculoase care te lasă fără aer

Se pare că nici narcisele nu sunt recomandate în dormitor. În ciuda faptului că au un miros plăcut, bulbii lor sunt toxici, reprezentând un mare pericol pentru animalele de companie și copii, în cazul în care sunt înghițite. Pot provoca stări de vomă, tulburări digestive, convulsii sau plapitații la nivelul inimii.

Florile uscate, periculoase! Trebuie aruncate imediat

Din momentul în care o floare s-a ofilit, ea trebuie strânsă cu grijă și scoasă din locuință. Înainte de a se usca, își va folosi ultimele puteri încercând să supraviețuiască și va atrage cantități mari de energie din casă. Cei care colecționează flori uscate trebuie să aibă grijă să le păstreze în recipiente închise.

Pe lângă aceste sfaturi, specialiștii în Feng Shui au mai venit cu o serie de sfaturi cu privire la elementele ce nu ar trebui să se regăsească într-un dormitor. Potrivit acestora, în camera dedicate odihnei nu ar trebui să existe gadgeturi, televizoare sau obiecte de mobilier cu miros greu.