Ce se întâmplă în corpul tău dacă începi să consumi scorțișoară zilnic. Consumul acestui ingredient poate aduce schimbări extraordinare în organism, dat fiind faptul că scorțișoara este considerată un condiment sănătos. Studiile au arătat că scorțișoara are proprietăți antioxidante, antiinflamatoare, antidiabetice, antimicrobiene și anticancerigene.
Scorțișoara poate fi inclusă în dietă punând puțină în cafeaua de dimineață. Doza zilnică eficientă este până la 6 grame, adică în jur de două lingurițe de scorțișoară pe zi. Mai poți înlocui zahărul cu ea, atunci când faci clătite, dar și pâine prăjită sau smoothie-uri, brioșe, cereale, iaurt, lapte, ciocolată caldă, ceai, salată de fructe.
Deoarece scorțișoara conține antioxidanți precum polifenoli, antioxidanții ajută la reducerea radicalilor liberi și pot ajuta la reducerea inflamației. Reducerea inflamației din corp ajută la menținerea sănătății și la prevenirea bolilor provocate de îngrășare.
Scorțișoara mai poate fi de ajutor și în dietele de slăbit, ajutând la topirea grăsimii abdominale. Cercetările arată că ea poate îmbunătăți rezistența la insulină, susține controlul glicemiei, scade trigliceridele și reglează ciclul menstrual.
Scorțișoara nu crește aportul de calorii, ea previne fluctuațiile de glicemie și de energie ca urmare a unui consum prea mare de zahăr. Scorțișoara înlocuiește cu succes zahărul, întrucât adaugă dulceață fără să creeze acea inflamație pe care zahărul o produce, făcând dificilă pierderea în greutate.
Grație polifenolilor pe care scorțișoara îi conține, ea are proprietăți antiinflamatoare, fapt care te ferește de boli cronice. Ea scade nivelul glicemiei și sensibilitatea la insulină, fapt care o face un condiment ideal pentru cei care suferă de diabet zaharat de tip 2. Consumul de scorțișoară previne bolile de inimă prin reducerea nivelurilor de colesterol și trigliceride.
calorii – 247 kcal
lipide totale – 1.2 g
sodiu – 10 mg
potasiu – 431 mg
carbohidrati – 81 g
fibre alimentare – 53 g
zahar – 2.2 g
calciu – 1 g
fier – 8.3 g
vitamina A – 295 IU
vitamina C – 3.8 mg
vitamina B6 – 0.2 mg
magneziu – 60 mg
Scorțișoara se păstrează într-un recipient închis ermetic, într-un loc uscat și ferit de lumină. Bețișoarele de scorțișoară își păstrează aroma pentru cel mult un an, iar cea măcinată poate rezista în jur de șase luni. Se recomandă să păstrezi scorțișoara în frigider, într-un recipient închis sau învelită în hârtie.
Scorțișoara ameliorează și simptomele acneei, calmând iritațiile și atenuând roșeața pielii. Dacă te confrunți cu o astfel de problemă, poți amesteca o lingură de scorțișoară cu trei linguri de miere și să aplici pe ten. Se lasă să acționeze pe timpul nopții sau doar pentru 20 de minute, apoi se clătește.