Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei spirt, de fapt. Ce cantitate te poate ucide

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei spirt, de fapt. Ce cantitate te poate ucide
Ce se intampla in corpul tau daca bei spirt

Doctorul Tudor Ciuhodaru a explicat ce se întâmplă în corpul tău dacă bei spirt. Celebrul medic a tras un semnal de alarmă asupra acestui fenomen extrem de periculos, care, din păcate, este tot mai întâlnit în România. Ultimele victime ale spirtului în țara noastră, 10 la număr, au fost înregistrate lunile trecute.

Ce se întâmplă cu organismul uman atunci când se bea spirt. Cât de mică este cantitatea care poate aduce moartea

S-a aflat ce se întâmplă în corpul tău dacă bei spirt de la un medic celebru. Tudor Ciuhodaru a explicat ce se întâmplă, de fapt, în corpul cuiva care a băut spirt. O foarte mică cantitate de spirt este necesară pentru a aduce moaprtea unui om.

Tudor Ciuhodaru a atras atenţia că alcoolul metilic este extrem de toxic pentru organismul uman, doza letală fiind de doar 30 de mililitri. Acest tip de alcool este incolor şi poate fi uşor confundat cu alcoolul etilic şi tocmai de aceea nimeni nu ar trebui să folosească alcool de provenienţă necunoscută.

Medicul Tudor Ciuhodru a explicat ce se intampla in corpul uman atunci cand se bea spirt
Medicul Tudor Ciuhodru a explicat ce se intampla in corpul uman atunci cand se bea spirt

Spirtul, foarte periculos pentru organsimul uman

De asemena, spirtul nu trebuie băut sub nicio formă.

“Este foarte periculos să bei spirt, de aceea tragem încă un semnal de alarmă, să nu utilizați alcool sanitar de proveniență necunoscută sau care nu e destinată utilizării sanitare.

Aceste cazuri sunt extrem de severe. Au un pronostic extrem de rezervat. Ne-am mai confruntat în 2013 cu un asemenea caz, tot în această zonă. Atunci 30 de persoane și-au pierdut viața din cauza alcoolului contrafăcut.

Care sunt simptomele după ce s-a băut spirt

Alcoolul metilic este foarte toxic. Doza letală de 30 de mililitri. E incolor, volatil și inflamabil și se aseamănă cu alcoolul, de aceea e ușor de confundat.

În clinică, după o perioadă de latență de la 1 la 36 de ore apar fenomene grave, rapid mortale, caracterizate prin dureri de cap, tulburări de vedere mergând până la orbire, cele digestive și alterarea stării generale”, a declarat Tudor Ciuhodaru pentru Antena 3.

Spirtul medicinal nu este bun în lupta contra COVID-19

Pe de altă parte, spirtul medicinal nu este buin nici în lupta cu coronavirusul, după cum spune medicul Adrian Streinu Cercel. Acesta a dezvăluit care sunt soluțiile bune împotriva virusului ucigaș.

„Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic. Spirtul medicinal nu e bun. Substanţele care sunt pe bază de alcool, dar sunt speciale, care să fie biocide. Spirtul nu este biocid.

Care sunt substanțele care alungă coronavirusul

Sunt bune şi substanţele pe bază de clor, dar nu clorhexidina pentru că s-a demostrat că nu este activă pe coronavirus. Este lucru cert în documentele oficiale ale OMS.

Cele din bucătărie care au clor sunt foarte bune, numai că alea şi ard. Atunci, trebuie avută foarte mare grijă pentru că structura pielii mâinii este foarte importantă pentru viaţa de zi cu zi”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.