14 mart. 2024 | 22:41

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei apă de la robinet. Ce au descoperit specialiștii

Diverse
Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei apă de la robinet. Ce au descoperit specialiștii
Foto: Profimedia

În ultimii ani, tot mai mulți români au renunțat să mai consume apa ce curge la robinet, chiar dacă aceasta este potabilă, fiind convinși că cea îmbuteliată, din comerț, este mai bună pentru organismul uman. Specialiștii au făcut câteva precizări importante. Află ce se întâmplă în corpul tău dacă bei apă de la robinet.

Apă de la robinet versus apă îmbuteliată

Românii și-au format o preferință nouă, în ultimii ani. Foarte mulți au decis să nu mai consume apă de la robinet, preferând să o bea pe cea îmbuteliată, ce se găsește pe rafturile tuturor magazinelor din țară.

În plus, există percepția că apa îmbuteliată este mai sigură și mai sănătoasă decât apa de la robinet, unii cred că din pricina conținutului de calcar, cea din urmă ar favoriza formarea pietrelor la rinichi.

Ce spun specialiștii

Un chimist, Dario Bressanini, a demontat această teorie. Acesta a punctat că, din contră, prezența calcarului este, de fapt, benefică, deoarece oferă nutrienți importanți precum calciul și magneziul, esențiali pentru organismul uman.

Afirmația sa este susținută și de specialiști de la Institutul Superior de Sănătate, care adaugă că nu există motive întemeiate din punct de vedere al sănătății pentru a prefera apa cu conținut scăzut de minerale față de apa de la robinet.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei apă de la robinet. Ce au descoperit specialiștii

Foto: Profimedia

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei apă de la robine

Așadar, ce se întâmplă în corpul tău dacă bei apă de la robinet? Nimic negativ! Bressanini a precizat că prezența calciului din apa potabilă menajeră nu contribuie la formarea pietrelor la rinichi, infirmând astfel teoria că apa de la robinet poate fi dăunătoare.

Potrivit Organizației Consumatorilor și Utilizatorilor (OCU), apa de la robinet este considerată mai bună decât apa îmbuteliată, nu doar în ceea ce privește prețul, dar și calitatea. Cu toate acestea, mulți consumatori preferă să cumpere apă îmbuteliată zilnic. Această preferință poate fi atribuită gustului neplăcut sau durității apei de la robinet din zonele lor de reședință.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Vremea de Florii. Prognoza după episodul ploios din ultima săptămână
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
S-a dat ORDIN în Ungaria! Ungurii ne dau lecții
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
REGELE CHARLES, GRAV BOLNAV! Casa Regală se pregătește de MOARTE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro