Ce se întâmplă în corpul tău când îți crapă buzele, de fapt. Specialiștii trag un semnal de alarmă

Ce se întâmplă în corpul tău când îți crapă buzele, de fapt. Specialiștii trag un semnal de alarmă
Ce se întâmplă în corpul tău când îți crapă buzele, de fapt. Specialiștii trag un semnal de alarmă

Organismul uman are capacitatea de a semnala lipsa de vitamine și de minerale. Poate fi vorba despre o stare de moleșeală inexplicabilă, de schimbări de dese de dispoziție sau de infecții minore. Iată câteva dintre astfel de semnale a lipsei de vitamine și minerale din corp!

Ce se întâmplă în corpul tău când îți crapă buzele, de fapt

Buzele crăpate indică carența de Fier

Dacă îți cade părul, buzele devin palide și par crăpate, uiți lucruri și te simți obosit, toate acestea pot indica o deficiență de fier în organism. De altfel, fierul este un element esențial în corp, întrucât ajută la furnizarea de oxigen în tot corpul și la producere de celule roșii din sânge și hemoglobină. Pentru un aport de fier, sunt buni fulgii de ovăz, de linte.

 Pielea palidă indică o carență de vitamina B12

Dacă ai pielea mai palidă, se poate datora faptului că lipsește vitamina B12 în corpul tău. De asemenea, lipsa vitaminei B12 poate să provoace demență, leziuni ale sistemului nervos și chiar paralizie. Vitamina este importantă și pentru sistemul circulator, iar aceasta vitamină se găsește în mod obișnuit în alimentele de origine animală.

Sensibilitatea la nivelul gingiei, carență de vitamina C

Gingiile dureroase și care au și sângerări pot însemna un deficit de vitamina C, vitamină necesară pentru un sistem iunitar sănătos. Pentru a crește acest aport de vitamina C, trebuie să te bazezi pe citrice, spanac, varza, ardei și broccoli.

Dacă ai umflături sub ochi, înseamnă că ai carență de Iod

Iodul este esențial pentru buna funcționare a glandei tiroide. Un deficit de iod poate să ducă la o activitate tiroidiană scăzută, dar și la cancer în zonă. Se poate crește aportul de iod prin lactate, fructe de mare și afine.

Ridurile pielii indică o carență de vitamina E

Vitamina E ajută la reducerea stresului oxidativ și protejează celulele. Deficitul de vitamina E poate să încetinească producția de colagen a corpului, scâzând elasticitatea pielii și creându-se riduri. Se poate găsi vitamina E în migdale, cereale integrale, uleiuri vegetale și nuci.

Acneea însemnă o carență de Zinc

Lipsa de zinc din organism dă acnee pe față. Se poate crește aportul de zinc cu ajutorul semințelor de dovleac și ficatului de vițel.

Părul uscat indică carență de vitamina H

Această deficiență poate să dea și unghii fragile. Pentru a crește aportul acestei vitamine, consumă soia, ouă, roșii, fasole, fulgi de ovăz.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI