Principala masă a lui Weston Rowe este de obicei prânzul: o jumătate de kilogram de carne crudă, cu o jumătate de kilogram de unt nesărat și trei sau patru ouă crude.
Un bărbat din Nebraska spune că a avut în ultimii trei ani un regim pe bază de carne crudă, inclusiv pui, și intenționează să continue cu el. Weston Rowe, în vârstă de 39 de ani, a declarat pentru Caters News că „a mâncat sute de kilograme de pui crud” de-a lungul anilor și „niciodată nu a fost nici pe aproape să se îmbolnăvească”.
Dieta principală a lui Rowe include alimente crude, bogate în proteine, cum ar fi carnea de vită, ficatul, puiul și alte organe animale, provenite din fermele locale de păsări și produse lactate, conform NY Post. El spune că a decis să-și modifice dieta după ce a experimentat ceață în creier, scăderea energiei și eczeme.
„Sunt într-o sănătate mai bună atât fizic, cât și mental, mai bine decât am fost vreodată în viața mea”, spune Rowe. „Este foarte controversat, dar cred că carnea crudă are un echilibru natural de bacterii care funcționează simbiotic cu corpul nostru și servește unui scop.”
Cel mai controversat a fost consumul lui Rowe de pui crud, care este legat de salmonella, dar planul său de „99% carne crudă proaspătă de fermă” nu l-a îmbolnăvit, susține el.
„După cum văd eu, este o sumă corectă de plătit pentru a mânca cele mai bune și mai hrănitoare alimente din lume și, de fapt, echivalează cu o sumă similară pe care o cheltuiam pe mâncare tip junk food”, spune el.
A adopta o dietă bazată pe mâncare crudă, totuși, vine și cu avertismente importante:
„Nu le-am recomanda niciodată oamenilor să mănânce pui care nu este gătit bine, deoarece există un risc prea mare de intoxicație alimentară”, a spus dr. Frankie Phillips, de la Asociația Britanică de Dietetică, pentru Daily Mail.
În fiecare an, patru milioane de canadieni, sau unul din opt, dezvoltă boli alimentare pe plan intern, potrivit Health Canada. Carnea crudă și carnea de pasăre prezintă riscul de infecții cu E. Coli, salmonella și Campylobacter, care pot provoca febră și accese de diaree și vărsături.
Rowe mănâncă de două până la trei ori pe zi și cheltuiește aproape 140 de dolari pe săptămână pe alimente și nu mai cumpără alimente procesate. Sare peste micul dejun, uneori, dar în rest, pune deoparte trei sau patru ouă crude și o bucată de fructe.
Fructele „sunt unul dintre rarele lucruri pe care le mănânc, care nu sunt pe bază de carne”, notează el.
„Ficatul de pui este probabil cea mai bună aromă a oricărui ficat pe care l-am încercat până acum și îl aștept mereu cu nerăbdare când îl am la prânz sau la cină.”, a mai declarat acesta, care și-a expus ”planul alimentar” pe You pe Instagram și YouTube.