Ce se întâmplă în corp dacă mănânci zilnic pâine albă. Nu mai face această greșeală fatală
Obişnuieşti să mănânci zilnic pâine albă?! Mare greşeală, spun specialiştii. Aceştia îţi explică exact ce se întâmplă în corpul tău de fiecare dată când consumi acest produs aparent banal.
De ce nu este bine să consumi zilnic pâine albă
Pâinea albă este, cu siguranţă, un produs nelipsit de pe mesele multora dintre români. Medicii, însă, avertizează asupra acestui obicei, fiind considerat o greşeală fatală pentru sănătate. Pentru a înţelege mai bine ce se întâmplă în corp dacă mănânci zilnic pâine albă, specialiştii au dezvăluit reacţiile adverse ale acestui aliment.
Cu un conţinut ridicat de aditivi şi amelioratori, pâinea albă se numără printre produsele cu mult gluten. Pentru că organismul nu îl poate elimina pe tot, apar probleme la nivel digestiv. Un alt efect al glutenului se poate observa uşor pe pielea ta: acneea şi îmbătrânirea prematură a pielii.
Creşterea în greutate, acumularea de grăsime pe organe, diabetul, dezechilibre neurologice, toate sunt cauzate de consumul excesiv de produse de panificaţie. În plus, carbohidraţii rafinaţi îţi oferă energie pe moment, ca mai apoi să te simţi obosit şi înfometat. Aceste schimbări bruşte duc la dependenţă, mai spun specialiştii.
”Noi nu mai consumăm pâine ca odinioară, până și pâinea neagră este făcută cu cacao. Puteți spune că alegeți pâine cu cereale, dar problema este că nu se mai găsește făină integrală”, susține medicul Cristina Popescu.
De aceea, este indicat să consumăm produse din grâu integral sau secară, însă cu moderaţie. Desigur, trebuie să avem grijă ca acestea să fie de provenienţă cât mai naturală: brutării artizanale sau pâine făcută în casă cu făină din surse bio.
De ce este pâinea albă un produs inutil?!
Anual, un un român consumă în jur de 97 kg de pâine, ceea ce ne face lideri în Europa din acest punct de vedere. Tocmai din acest motiv, medicii nutriţionişti spun că pâinea albă este un produs la care putem renunţa fără probleme. Motivul?! Odată cu coacerea, boabele de grâu îşi pierd beneficiile în proporţie de 70%.
Mai mult, acest aliment nu are gust şi poate fi toxic din cauza substanţelor chimice cu care este spălat şi tratat grâul Puţini sunt cei care ştiu că pentru ca făina rafinată să fie atât de albă aceasta este decolorată cu peroxid de benzoil, persulfat şi dioxid de clor.
Aşadar, ai toate motivele să încerci să renunţi la obiceiul de a mânca la fiecare masă şi pâine albă.E ste de preferat să consumi mai multe legume în detrimentul ei.