Ce se întâmplă, în această iarnă, cu furnizarea de apă caldă și căldură. Prima măsură luată, după falimentul Radet

Bucureștenii au avut parte de un foarte mare șoc, în urmă cu câteva zile, odată cu anunțul că Radet a dat faliment. Vestea nu foarte îmbucurătoare despre compania care le furnizează bucureștenilor apă caldă și căldură a fost făcută publică de către magistrați. La începutul săptămânii în curs, a fost anunțat că Radet intră în faliment, iar astăzi a fost luată prima măsură oficială.

Ce se întâmplă, în această iarnă, cu furnizarea de apă caldă și căldură. Măsură luată după falimentul Radet

Ce se întâmplă, în această iarnă, cu furnizarea de apă caldă și căldură. Prima măsură luată, după falimentul Radet

Totodată, odată cu vestea de luni despre falimentul Radet, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, i-a asigurat pe locuitori, la foarte puțin timp, că vor avea apă caldă și căldură, în iarna acestui an. Mai mult, Consiliul General al Capitalei urmează să aibă în discuții un proiect ce vizează delegarea serviciului de termoficare de la Radet către Termoenergetica. Ședința oficială urmează să aibă loc joi, iar termenul de mobilizare pentru un asemenea transfer va fi de 90 de zile.

De asemenea, Alexandru Burghiu, cel care are rolul de admninistrator special al regiei, a fost de părere că acest transfer nu va afecta furnizarea nici în cazul apei calde, sau în cel al căldurii, din această iarnă. Locuințele bucureștenilor vor rămâne, și-n 2019, la fel de bine încălzite ca în oricare alt sezon rece.

„O să intre pe ordinea suplimentară toate aceste proiecte pentru delegarea serviciului. În momentul de faţă, avem totul pregătit. Joi se intră cu o ordine suplimentară, pentru a clarifica toată această situaţie. Contractul intră în vigoare la data delegării şi există o perioadă de 90 de zile de mobilizare – aşa se numeşte – conform contractului.

Deci în 90 de zile eu trebuie să fac tot: personal, bunuri, etc. Bineînţeles că activitatea se va desfăşura în continuare fără sincope. Adică, orice ar fi, bucureştenii primesc apă caldă şi căldură. Dacă era să fie cum zice lumea… Uitaţi că am intrat de luni în faliment şi oamenii tot au apă caldă şi căldură. Deci, nu se opresc activităţile de genul acesta. Vorbim de un serviciu vital, cu care nu se joacă nimeni”, a spus Alexandru Burghiu, potrivit Agerpres.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI