Ce se întâmplă, de fapt, dacă pui un șervețel umed în frigider și torni puțin bicarbonat de sodiu peste el

Ce se întâmplă, de fapt, dacă pui un șervețel umed în frigider și torni puțin bicarbonat de sodiu peste el
Truc genial pentru gospodine

Cel puțin o dată, probabil că ați întâlnit un miros suspect în frigider. Găsirea sursei mirosului neplăcut al frigiderelor este un prim pas esențial în eliminarea mirosului. Unele mirosuri persistă mult timp după ce mâncarea a dispărut. Iată ce se întâmplă dacă pui un șervețel umed în frigider și torni puțin bicarbonat de sodiu peste el.

Ce se întâmplă dacă torni bicarbonat de sodiu peste un șervețel umed lăsat în frigider

Cea mai proastă parte a unui frigider mirositor este că acele mirosuri se pot strecura în celelalte alimente și le pot distruge aroma. Din fericire, există un remediu simplu la domiciliu care vă poate ajuta să scăpați de petele și mirosurile greoaie. Tot ce ai nevoie este bicarbonatul de sodiu și un șervețel umed!

Formula chimică pentru bicarbonat de sodiu este NaHCO₃. Este o bază slabă care poate acționa ca un acid, în funcție de ceea ce vine în contact. Mirosurile din frigider sunt alcătuite din particule de alimente care plutesc în jurul valorii și, în cele din urmă, se instalează în celelalte mese.

Bicarbonat de sodiu în frigider

Punerea unui plic cu bicarbonat de sodiu în frigider oferă acelor particule urât mirositoare altceva decât resturile cu care să se lege. Caracteristicile unice ale bicarbonatului de sodiu îl fac foarte atractiv atât pentru particulele acide, cât și pentru cele de bază, iar odată ce aceste particule se leagă cu bicarbonatul de sodiu, mirosul este neutralizat.

Amintiți-vă doar că în timp ce bicarbonatul de sodiu este utilizat în multe rețete, nu ar trebui să gătiți cu bicarbonat de sodiu care a fost folosit pentru a neutraliza mirosurile. O parte a procesului de neutralizare înseamnă că bicarbonatul de sodiu a absorbit particulele alimentare, ceea ce schimbă gustul bicarbonatului de sodiu.

Folosind cutii de bicarbonat de sodiu

Păstrați o cutie deschisă de bicarbonat de sodiu în frigider și congelator pentru a ajuta la eliminarea mirosurilor. Înlocuiți-l cel puțin la fiecare trei luni, deși este posibil să fie necesară înlocuirea cutiei mai repede dacă începe să absoarbă prea multe mirosuri.

Încercați să întâlniți cutia pentru a vă aminti când trebuie să o înlocuiți. De asemenea, puteți alege să vă urmați nasul. Dacă frigiderul începe să miroasă, este timpul să înlocuiți cutia.

Un alt truc la îndemână, care folosește bicarbonat de sodiu pentru a elimina mirosurile este reprezentat de folosirea unui șervețel umed. Dacă acesta este așezat în frigider și pe el se toarnă puțin bicarbonat de sodiu, absoarbe mai bine mirosurile neplăcute.