Un truc util pentru cei care au arsuri la stomac aduce din nou în prim-plan bicarbonatul de sodiu. Ce a observat o persoană după 30 de minute după ce l-a folosit? Ce spun medicii?
Este la îndemână, e ieftin și e o opțiune rapidă pentru câteva dintre probleme. Bicarbonatul de sodiu e nelipsit din bucătărie și este adorat de bucătari pentru copturi, dar e bun și când vine vorba de uz extern sau de curățenia prin casă. Pulberea albă ajută în cazul problemelor digestive, precum a observat un om care a experimentat pe pielea lui asta.
Combinațiile de alimente grele și băuturi carbogazoase alături de dulciuri în exces favorizează arsurile la stomac. Bicarbonatul de sodiu scade aciditatea digestivă prin reglarea pH-ului de neutralizare a substanței acide. Trebuie doar să pui o lingură într-un pahar mare de apă și să bei cu înghițituri mici totul.
E un remediu care calmează pe loc arsurile la stomac, dar nu e recomandat ca obicei pentru tratarea acestora pe termen lung. Reduce senzația de balonare și combate tulburările digestive pe moment, fără să-ți facă rău. E sugerat, însă, să asculți întâi de toate sfaturile medicilor și să nu abuzezi de niciun ingredient care pare miraculos la primele folosiri. Când este indicat și când trebuie să te ferești de el? Ai mai jos recomandările unor specialiști. Majoritatea nu susțin utilizarea frecventă a lui atunci când vine vorba de uz intern.
“Este o mare greşeală să periem dinţii direct cu biarbonatul de sodiu cumpărat din magazin. Este chiar interzis, pentru că praful este foarte abraziv şi zgârie smalţul dinţilor. În plus, periajul cu bicarbonat de sodiu efectuat incorect poate produce o serie de răni ale gingiilor. Aceste răni nu sunt altceva decât porţi deschise pentru infecţii, afte sau gingivite sau afecţiuni paradontale. Într-adevăr bicarbonatul curăţă foarte bine şi deschide culoarea dintelui până la cea naturală, dar nu este indicat deloc să fie folosit direct pe dinte. Şi în cabinetul stomatologic se foloseşte tot bicarbonatul de sodiu, dar într-o anumită compoziţie, este o pastă specială utilizată în periajul profesional. Nici măcar în combinaţia bicarbonat cu suc de lămâie eu nu recomand curăţarea dinţilor acasă. Sucul de lămâie este un acid care poate produce demineralizarea smalţului dintelui, iar asta înseamnă început de carie, ”
Cnelia Vartolomei, medic stomatolog (Sursa: adevărul.ro)