Ce se întâmplă dacă tastezi codul „62″ pe telefon. S-ar putea să ai o surpriză, iar apelurile tale ”să ajungă” la altcineva

Ce se întâmplă dacă tastezi codul „62

Nu puțini sunt cei care știu că dispozitivele lor mobile au meniuri ascunse care pot fi accesate doar prin tastarea unor combinații de caractere. Află ce se întâmplă dacă tastezi codul „62” pe telefon.

Cei care sunt pasionați de tehnologie, de multe ori apelează la internet pentru a găsi noi astfel de coduri secrete în scopul de a accesa mai rapid anumite funcții ascunse ale telefonului. Indiferent că vorbim despre codul IMEI, resetarea telefonului, sau revenirea la setările din fabrică, aceste coduri sunt utile atât utilizatorilor obișnuiți cât și depanatorilor de la service-urile GSM.

Actualele dispozitive se apropie tot mai tare de puterea unui laptop, putând efectua nenumărate operații cu ajutorul procesoarelor puternice și aplicațiilor. Codurile secrete care sunt implementate de către dezvoltatori în meniurile ascunse ale telefoanelor sunt dezvăluite mai devreme sau mai târziu în mediul online de unde cu toții le pute utiliza.

Indiferent de producătorul telefonului, fiecare dispozitiv beneficiază de un set de coduri secrete cu ajutorul cărora pot fi obținute date esențiale despre performanță, apeluri și nu numai. Unele setări, ce-i drept, pot fi mai puțin interesante pentru utilizatorul obișnuit, însă acestea sunt de mare ajutor celor care depanează dispozitivele.

Cum te poate ajuta codul *#62# odată tastat pe telefon

Codurile pot fi diferite în funcție de versiunea sistemului de operare care este implementat pe un dispozitiv, precum și de producătorul telefonului. Un cod de mare ajutor este *#62# și chiar dacă la o primă vedere nu pare să promită prea multe, află că acesta te poate scăpa de multe neplăceri.

Redirecționarea apelurilor este efectuată doar de către operatorul de telefonie mobilă, iar din meniul telefonului poți face ca apelul să poată fi transferat către un alt număr de telefon. Astfel, în cazul în care ai efectuat o astfel de operație de pe un telefon pe care nu îl iei în permanență cu tine, toate apelurile primite pe acel dispozitiv vor fi redirecționate către telefonul la care ai acces în permanență.

Redirecționarea apelurilor poate fi și o modalitate rău intenționată. Așadar, utilizarea codului *#62# îți va arăta dacă datele sunt redirecționate atunci când efectuezi apeluri și trimiți mesaje către numărul ales. Pentru a opri orice formă de redirecționare din telefon, va trebui să tastezi codul 002#, fiind un cod valabil în majoritatea rețelelor. De asemenea, specialiștii recomandă utilizarea unui antivirus, având în vedere că în prezent există numeroase aplicații de ascultare a telefonului mobil.