O cafea sărată? De ce ai vrea să pui sare în cafea? Bine, te înțelegem, o cafea sărată probabil că nu este primul lucru pe care ți-l dorești atunci când te trezești dimineața. Mai ales atunci când trebuie să adaugi zahăr, îndulcitori, creme și lapte la cafeaua ta. Doar asta fac oamenii normali, nu? Dar, cu toate astea, încercăm să-ți explicăm ce se întâmplă dacă pui sare în cafea. Citește mai departe și vezi care este trucul la care nu te-ai fi gândit niciodată.
Sarea în cafea ar putea fi trendul neobișnuit pe care îl ratezi. De ce spunem astaq? Deoarece adăugarea de sare în cafea anulează amărăciunea și există o serie de beneficii pentru sănătate care pot fi obținute de la o cafea sărată, în special în comparație cu o cafea dulce și cu zahăr.
Vezi și: Nu mai pune zahăr în cafea. Ingredientul folosit în cafenele, aşa îi dai gustul dulceag
Așadar, pregătește-ți aparatul de cafea cu un ceainic cu gât de gâscă și pregătește-te să pregătești o cafea cu sare. Iată de ce o cafea sărată este excelentă pentru gust și excelentă pentru sănătatea ta.
Suntem obișnuiți să ne asezonăm fripturile cu un vârf de cuțit de sare sau să fierbem pastele cu sare pentru un plus de aromă, dar nu se întâmplă prea des ca sarea și cafeaua să fie sugerate ca o combinație câștigătoare.
În timp ce tendințele în materie de cafea vin și pleacă și există întotdeauna un nou moft care este prezentat ca fiind următorul lucru cel mai bun de preparat, aceasta este o combinație care nu credem că va dispărea prea curând.
Asta pentru că adăugarea de sare în cafea este dovedită științific că are efecte asupra gustului preparatului și, de asemenea, s-a demonstrat că are beneficii pentru sănătate. Acest lucru nu este subiectiv; este un fapt.
Vezi și: Ce să pui în cafea pentru un gust special. Aşa nu va mai fi atât de amară
Cu toate acestea, dacă o cafea sărată sau zaharată va fi sau nu va fi alegerea ta preferată de preparare, asta este subiectiv, depinde de papilele tale gustative și de dieta ta.
Principalele motive pentru a adăuga sare în cafea sunt următoarele:
Dar, hai să vedem, concret, ce se întâmplă dacă pui sare în cafea:
Principalul motiv pentru care se adaugă sare în cafea este acela de a neutraliza amărăciunea. În timp ce unii băutori de cafea iubesc o cafea amară, este mai probabil să aveți un palat mai neutru, mai puțin înclinat spre cafele super-amărui.
Totuși, înainte de a citi acest articol, presupunem că adaosul tău de cafea preferat ar fi zahărul sau o formă de îndulcitor.
Noi folosim zaharuri pentru a masca această amărăciune. Cu toate acestea, sarea este mult, mult mai eficientă în mascarea amărăciunii decât este vreodată zahărul.
Amestecarea sării în cafea permite sodiului să contracareze în mod esențial amărăciunea și să acopere aroma și senzația de amărăciune atunci când luăm o înghițitură de cafea.
Acest lucru se realizează prin faptul că sarea acoperă în mod esențial zona papilelor gustative care sunt receptive la amărăciune, dar nu prin interacțiuni cu cafeaua în sine.
Vezi și: Cum să faci cafea ca la Starbucks la tine acasă. Ăsta e trucul pe care toți îl așteptau
Diferitele tipuri de boabe de cafea și diferitele procese de preparare a cafelei au ca rezultat niveluri diferite de amărăciune, astfel încât cantitatea de sare necesară pentru a contracara această amărăciune variază de la o băutură la alta.
Ca regulă generală, însă, cafelele de calitate superioară au gusturi mai rafinate, și mai puțină aciditate și amărăciune în prepararea cafelei, ceea ce înseamnă că este nevoie de mai puțină sare.
De ce face sarea ca lucrurile să aibă un gust mai bun? Dacă vă puneți această întrebare, atunci citiți articolul potrivit, pentru că o cafea sărată se va potrivi de minune cu preferințele dumneavoastră gustative!
În mod tradițional, folosim zahărul sau alți îndulcitori de cafea pentru a „spori” gustul cafelei, dar, deși sarea este folosită pentru a condimenta multe alte alimente și băuturi, rareori este folosită pentru cafea.
Dacă aveți un gust savuros, mai degrabă decât unul dulce, sarea în cafea este combinația perfectă și înlocuitorul perfect al zahărului.
În plus, neutralizarea amărăciunii prin adăugarea de sare nu numai că funcționează bine pentru oricine are o aversiune pentru băuturile amare, dar și pentru oricine caută o cafea mult mai rotundă.
Sarea produce un gust mai fin, mult mai ușor și, pentru multe persoane, este mult mai ușor de savurat decât o băutură prea amară.
Pe de altă parte, dacă doriți să încercați un nou tip de infuzie și să treziți noi arome și gusturi în cafeaua de dimineață, atunci de ce să nu încercați să adăugați sare în loc de zahăr?
Există, de asemenea, beneficii pentru sănătate asociate cu adăugarea de sare în cafea. Avem nevoie de sodiu pentru a ne regla tensiunea arterială și pentru a îndeplini funcțiile corporale majore.
Unul dintre cele mai bune beneficii pentru sănătate se observă atunci când sarea este folosită ca înlocuitor al zaharurilor și îndulcitorilor.
Asta pentru că sarea are zero calorii. Nu numai că sarea va adăuga un plus de aromă cafelei, dar nu va trebui să vă simțiți vinovat că o beți.
Vezi și: A pus lămâie în cafea și a descoperit un truc fantastic. Ce a observat în doar câteva minute
Pentru oricine caută o modalitate de a-și înviora cafeaua și, în același timp, începe o dietă sau își reduce consumul de zahăr din motive de sănătate, sarea este o opțiune excelentă de luat în considerare.
Acest lucru este valabil în special pentru oricine luptă împotriva nivelului ridicat de zahăr din sânge, deoarece este o schimbare simplă care poate face o lume de diferență.
Înainte de a vedea câtă sare trebuie să adăugați în cafea pentru a obține echilibrul perfect de arome, este important să analizăm cât de mult sodiu este deja prezent în cafea.
Acest lucru depinde de tipul de boabe, dar răspunsul este întotdeauna scăzut. Procesul de preparare a cafelei extrage diferite minerale și nutrienți din boabele de cafea, dar conținutul de sare nu depășește niciodată 2 mg de sodiu la ½ ceașcă de cafea.
Comparați acest lucru cu conținutul de cofeină al cafelei, care este în medie de aproximativ 40 mg de cofeină la ½ ceașcă, și puteți vedea că nu va exista niciun fel de sodiu vizibil în cafeaua dumneavoastră, cu excepția cazului în care îl adăugați dumneavoastră!
Raportul exact dintre cafea și sare depinde de cât de mult din amărăciunea pe care doriți să o neutralizați, și de cât de amară este cafeaua.
Dacă nu sunteți un fan al amărăciunii în cafea, atunci veți dori mai multă sare în prepararea cafelei.
Dacă aveți o cafea foarte amară, atunci ar putea fi nevoie de o linguriță plină de sare pentru a obține cele mai bune rezultate. Pentru o cafea și un palat gustativ mediu, însă, o ¼ linguriță de sare este de obicei suficientă.
Cel mai bun mod de a prepara o cafea sărată este să puneți sare în zațul de cafea înainte de a o prepara.
Nu exagerați, însă. După cum probabil știți deja din experiența cu alte alimente și băuturi, sarea este copleșitoare dacă adăugați prea multă.
Dacă este prima dată când adăugați sare la cafea, începeți cu un vârf de cuțit de sare pentru a începe, puteți adăuga întotdeauna mai multă sare după ce cafeaua a fost preparată, dar nu puteți elimina sarea.
Dacă vă place cafeaua sărată, încercați să adăugați mai multă până când atingeți pragul potrivit pentru papilele dumneavoastră gustative.
Poate părea o idee neobișnuită, dar credeți-ne, adăugarea de sare în cafea este o modalitate simplă de a prepara un stil unic de cafea.
Vezi și: Ora la care nu mai ai voie să bei cafea. Îți poate afecta serios organismul
Dacă nu ai o poftă de dulce, atunci o cafea sărată este perfectă pentru palatul tău. Dacă nu vă place amărăciunea cafelei, atunci o lingură de sare în zațul de cafea anulează această amărăciune.
Cel mai important, sarea adaugă un plus de aromă și un nou nivel de gust preparatului tău, fără a adăuga calorii suplimentare la rutina ta de dimineață.
Dacă aveți nevoie să reduceți consumul de zahăr, de ce să nu încercați în schimb sarea?