Ce se întâmplă dacă pui doar 1 cartof în supă. Trucul genial al gospodinelor de la țară

Ce se întâmplă dacă pui doar 1 cartof în supă. Trucul genial al gospodinelor de la țară
Ce se întâmplă dacă pui doar 1 cartof în supă

Gospodinele cunosc multe trucuri atunci când vine vorba de mâncare. Spre exemplu, atunci când trebuie să adaugi apă în mâncare este indicat să folosești apă fierbinte. De ce? Deoarece, dacă nu respecți acest sfat, mâncarea ar putea să își piardă din gust.

Ce se întâmplă dacă pui doar 1 cartof în supă

Apoi, dacă, din greșeală, ai pus prea multă sare în supă, adaugă un cartof. Acesta o să absoarbă sarea în exces. Dacă dorești ca supa sau ciorba de pasăre să fie mai gustoasă, atunci trebuie să fierbi întotdeauna puiul întreg. Iar dacă vrei să fierbi ouă, adaugă sare în apă, întrucât coaja nu o să crape.

Trucuri utile în bucătărie

Dacă nu ai un sucitor ca să întinzi aluatul, nu este nicio problemă întrucât poți să folosești o sticlă de vin. Tortul sau prăjitura se taie perfect dacă folosești un cuțit cald. Ca să ai rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură, trebuie să lași untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Un alt truc este legat de busuiocul proaspăt. El se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă tulpinile îi sunt ținute în apă. Ca să dai o culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor și cornulețelor, trebuie să le ungi deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor.

Un alt truc este legat de friptură. Este recomandat ca aceasta să nu se săreze înainte de a fi prăjită, întrucât sarea o să o facă să se usuce excesiv și să își piardă aroma. Apoi, pentru ca ceapa să fie mai gustoasă și mai crocantă, trebuie să ții ceapa în lapte înainte. Dacă dorești ca piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriță de oțet.

Apoi, ca legumele fierte să își păstreze culoarea, trebuie să le scoți din apa în care au fiert și să le pui într-un vas cu apa rece sau cu cuburi de gheață. Să pui în compoziția glazurilor o lingură de iaurt, pentru că ea să nu plesnească când se răcește. Apoi, dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieșit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine. Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncare, poți adăuga un cub de gheață. Gheața o să atragă grăsimea și astfel o poți scoate mai simplu din mâncare.
Un alt truc în bucătărie este următorul: înainte de a prăji cartofii este recomandat să îi scurgi de apă și să îi ștergi cu șervețel uscat.