25 iun. 2022 | 22:16

Ce se întâmplă dacă mănânci prea multe roșii. Schimbări majore în corpul tău

Diverse
Ce se întâmplă dacă mănânci prea multe roșii. Schimbări majore în corpul tău
Ce se intampla daca mananci prea multe rosii. Schimbari majore in corpul tau

În sezonul cald, specialiștii ne sfătuiesc să consumăm cât mai multe alimente slabe în calorii, în special fructe și legume, pentru a obține aportul necesar recomandat de vitamine și minerale, atunci când ne confruntăm cu temperaturi ridicate. Cu toate acestea, excesul nu este bun. De ce nu e bine să mâncăm prea multe roșii.

De ce nu este indicat să mănânci prea multe roșii

Atunci când îți este foame și cald în același timp, ai tendința de a opta pentru un preparat culinar slab în calorii și răcoritor precum o salată de roșii, pentru a-ți potoli foamea.

Indiferent că preferi să le mănânci într-o salată, simple, cu brânză sau în ciorbe, roșiile sunt printre legumele preferate de toți românii. Acestea au multiple beneficii asupra organismului uman, însă, atunci când sunt consumate în exces, pot duce la apariția unor anumite probleme de sănătate.

Conform specialiștilor de la csid.ro, atunci când mănânci prea multe roșii, acest lucru poate duce la  creșterea producției de acid gastric, ca urmare a conținutului crescut de acid malic și acid citric. Din această cauză, la finalul zilei, te-ai putea confrunta cu anumite simptome neplăcute.

Pe de altă parte, unele persoane pot dezvolta anumite alergii din cauza roșiilor. Aceste legume conțin histamină, o substanță care, odată consumată în exces, poate cauza iritații la nivelul pielii, provocând urticarie, umflarea limbii, a gurii și a feței, strănut intens, tuse, mâncărime la nivelul gâtului și senzația de sufocare.

Ce probleme de sănătate ai putea dobândi dacă mănânci prea multe roșii

Potrivit sursei citate, consumul excesiv de roșii poate cauza apariția unor pietre la rinichi, deoarece legumele sunt bogate în calciu și oxalați, substanțe ce pot favoriza formarea acestora.

De asemenea, unele persoane s-ar putea confrunta cu anumite dureri ale articulațiilor, în cazul în care consumă foarte multe roșii.

În altă ordine de idei, dacă mănânci prea multe roșii, medicii spun că există riscul să te confrunți cu anumite afecțiuni precum licopenodermia.

Această boală se manifestă printr-o roșeață neobișnuită a pielii, ca urmare a excesului de licopen, substanță care se regăsește în roșii. Cantitatea recomandată de licopen este de maximum 75 miligrame pe zi.

Citește și Cât costă 1 kg de roșii direct din solar. Samsarii le măresc prețul considerabil la piață

Parteneri
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
Redactia.ro
Fanii Barcelonei "au luat foc"! Meme-urile apărute după ce Real Madrid a câștigat din nou "El Clasico"
Digisport.ro
Ce diferență mare de vârstă este, de fapt, între Sorana Cîrstea și fiul lui Ion Țiriac. Bruneta e mult mai tânără decât iubitul ei
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Ceasiv Iar, ultima redută. Rușii, la 25 de kilometri de comandamentul ucrainean din Donețk. „Doar dronele îi împiedică să înainteze”
Digi24
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat rușii navele și submarinele
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Prăjitura cu mere și morcovi. Rețetă de post din sertarul bunicii
EVZ.ro
Mirela Vaida a izbucnit în lacrimi, după operația suferită de fiul ei! Cu ce boli s-a confrunat micuțul de 7 ani / VIDEO
Spynews
Ne vei lipsi, maestre! A murit unul din actorii legendari ai țării: Transforma iluziile în artă
Capital.ro
Mai mulți români au fost înșelați cu zeci de mii de euro prin metoda "Fotografia", după ce au comandat din Germania
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENSIILE NU mai pot fi PLĂTITE! Lovitură pentru MILIOANE de seniori
Mediaflux
Mirela Vaida a izbucnit în lacrimi, după operația suferită de fiul ei! Cu ce boli s-a confrunat micuțul de 7 ani / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro