Ce se întâmplă dacă îți plantezi lavandă în curte, de fapt. Puțini români știu asta

Ce se întâmplă dacă îți plantezi lavandă în curte, de fapt. Puțini români știu asta
De ce e bine să îți plantezi lavandă în grădină. Proprietățile minune ale acestei plante

Lavanda are un miros minunat și ajută mult la relaxare. Tocmai de aceea există atât de multe produse cosmetice cu extract de lavandă, care să ajute la relaxarea mușchilor și, în cazul ceaiului de lavandă, la un somn liniștit.

Ce se întâmplă dacă îți plantezi lavandă în curte

Totodată, multă lume păstrează crenguțe de lavandă în șifonier pentru ca hainele să prindă un miros plăcut și moliile să stea departe.

Dacă stai la curte, ar trebui neapărat să îți plantezi lavandă în grădină, iar asta pentru că levănțica are o culoare superbă de mov intens și este foarte ușor de întreținut.

Crește foarte bine în soluri și mai puțin fertile și îți poți decora bordurile și potecilor.

În plus, te vei bucura în grădina sau curtea ta de un miros extrem de parfurmat. Le poți culege la finalul veri ca să le folosești în tot felul de lucruri: de la ceai, la băi relaxante sau pur și simplu în șifonier, ca să țină moliile la distanță.

În plus, lavanda alungă insectele și țânțarii, datorită mirosului puternic.

Poți folosi flori de lavandă uscate la prepararea de infuzii sau poți face esență de lavandă, pe care să o folosești în aromaterapie.

La ce e bună lavanda și cum să o folosești

Pune câteva picături de esență de vanilie în cadă, atunci când faci o baie relaxantă sau pur și simplu pune o picătură la încheietura mâinii înainte să mergi la somn.

Levănțica este ideală pentru efectele ei liniștitoare și care alungă stresul, ajutând la un somn de calitate.

În plus, o poți folosi și în bucătărie, la prepararea de diverse sosuri sau creme infuzate cu lavandă.  Se poate folosi lavandă și în sosuri sărate pentru pește sau preparate din vită.

Se poate face sirop din lavandă și este folosită în bături răcoritoare fie ele alcoolice sau non alcoolice.  În plus, există și miere de lavandă și este printre cele mai bune soiuri de miere din lume.

Pe lângă aceasta, există și miere infuzată cu lavandă care se obține prin încălzirea ei cu flori de lavandă, căpătând un parfum și o aromă puternică.

O altă utilizare pentru lavandă este să pui florile uscate într-un săculeț din tifon, bine sigilat și să îl pui în sertarul cu lenjerie intimă. Articolele vor căpăta un miros parfumat și vor fi protejate de acarieni sau molii în sertar.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI