Ce se întâmplă dacă îți freci mobila cu coji de portocale. Truc secret venit direct de la țară

Ce se întâmplă dacă îți freci mobila cu coji de portocale. Truc secret venit direct de la țară
Cojile de portocale, utile în curățenia case: ce se întâmplă dacă freci mobila cu ele

Este sezonul portocalelor și, deși iubite de mulți oameni, cel puțin în această perioadă, puțini cunosc utilizările sale, pe lângă cele obișnuite. Află că, după ce savurezi fructul acrișor, te poți folosi și de coaja sa, dar nu numai pentru decor, ci și pentru a-ți îngriji mobilierul. Pașii sunt mai jos.

Cojile de portocală, bune la orice. Fac miracol cu mobila ta

Parfumul proaspăt și uleiurile esențiale ale portocalelor tranformă cojile acestora într-un produs natural excelent pentru curățare și îndepărtare a mirosurilor neplăcute. Astfel, dacă tocmai ai mâncat o portocală, nu arunca cojile ei, căci pot fi folosite cu succes în gospodărie.

Una dintre utilizări este pentru mobila de lemn. Dacă și-a pierdut luciul, lustruiește lemnul acesteia cu partea albă a fructului și vei scăpa de această problemă.

Alte utilizări

Reîmprospătează mirosul frigiderului – umple o coajă de portocală cu sare sau bicarbonat de sodiu și las-o în frigider pentru o perioadă de timp. Sarea sau pulberea albă de bicarbonat vor absorbi mirosul și umiditatea din aerul frigiderului, în timp ce coaja va lăsa o aromă plăcută de citrice. Când sarea s-a umezit complet, scoate coaja și înlocuiește-o cu alta.

Păstrează mirosul plăcut în dulapuri – așază în șifonierul său câteva coji de portocală sau pune-le în niște șosete vechi pe care nu le mai folosești. Ele se pot plasa oriunde în dulap, pe rafturi sau în sertare, printre haine. Pentru a păstra mirosul plăcut dat de acestea, înlocuiește periodic cojile uscate cu altele proaspete.

Îndepărtează mirosurile neplăcute din bucătărie – una dintre cele mai rapide soluții pentru a scăpa de mirosul neplăcut din bucătărie este să arunci câteva coji de portocale pe lângă gunoi. Acestea vor elimina repede mirosurile ascuțite și neplăcute, căci conțin uleiuri și sucuri care taie mirosurile acumulate în coșurile de gunoi.

Înmoaie zahărul – mulți bucătari știu că zahărul, în special cel brun, păstrat în cămară, formează aglomerații dure care îl fac mai greu de folosit la nevoie. Cojile de portocale pot preveni acest lucru, fiind ideale pentru a menține umiditatea în recipientul în care se odihnește zahărul. Așadar, păstrează câteva coji de portocale în zahărul brun pentru a permite umidității să se răspândească în întregul borcan. Zahărul va reveni la starea lui normală în numai câteva ore.

Țin la distanță insectele – pune câteva coji de portocală în locurile în care insectele s-au strecurat și ai scăpat de problemă.

Aprind focul – imediat ce se usucă, cojile de potocală pot fi folosite în aprinderea focului, în locul hârtiei. Pe lângă faptul că sunt de un real ajutor, mirosul lor plăcut pe care îl emană este greu de descris în cuvinte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI