Ce se întâmplă dacă dai miere câinelui tău. Puțini stăpâni de patrupezi știu asta

Ce se întâmplă dacă dai miere câinelui tău. Puțini stăpâni de patrupezi știu asta

Cu siguranță știai deja că mierea este un aliment-minune, cu multiple beneficii pentru organismul uman, însă știai că ea este bună și pentru câinele tău? Foarte puțini dintre proprietarii de patrupede cunosc acest lucru. Prin urmare, dacă și tu ai un prieten blănos acasă, n-ar strica deloc să începi să-i dai miere. Cum i-o poți include în alimentație și de ce e bine să faci asta, afli în continuare.

Ce se întâmplă dacă dai miere câinelui tău

Printre multe altele, mierea are proprietăți antibacteriene, antiseptice, digestive și emoliente, fiind și un bun adjuvant pentru câinii care au probleme digestive. Înainte de a-i da totuși miere prietenului tău blănos, trebuie să te asiguri că aceasta este 100% naturală, deoarece, în caz contrar, efectul nu va fi cel așteptat.

Acest ingredient-minune este indicat, de asemenea, și pentru patrupezii apatici sau pentru cei bătrâni, aflați în convalescență. În ceea ce privește modul de administrare a mierii, câinii pot primi o lingură pe zi, nu mai mult, cu mențiunea că nu este indicat să le-o dai la cină, întrucât aceasta le va da energie.

Se recomandă să adaugi miere în mâncare, de preferat în cea umedă, însă o poți amesteca și cu bobițe. Un bonus îl reprezintă faptul că majoritatea cățeilor se bucură de gustul dulce al mierii, astfel că nu-ți va fi dificil să-l faci s-o mănânce.

Citește și: Pisica Scottish Fold – 3 lucruri pe care trebuie să le știi despre această rasă VIDEO

Puțini stăpâni de patrupezi știu asta

Dacă vei începe să-i dai miere câinelui tău, vei economisi pe viitor banii de îngrijire veterinară și, mai mult, vei adăuga la lungimea și calitatea vieții prietenului tău cu blană.

Foarte puțini dintre stăpânii de patrupezi știu că de calitățile mierii beneficiază și câinii, aproape la fel de mult ca și oamenii. Descoperirea nu este nouă, fapt pentru care folosirea mierii pentru câini a câștigat destul de multă popularitate în ultimul timp.

Iată care sunt cele 6 utilizări și beneficii:

  1. Alergii;
  2. Răni;
  3. Probleme cu stomacul;
  4. Lipsa de energie;
  5. Tusea canină;
  6. Infecții ale urechii.