Pisica Scottish Fold – 3 lucruri pe care trebuie să le știi despre această rasă VIDEO

Pisica Scottish Fold - 3 lucruri pe care trebuie să le știi despre această rasă VIDEO
Pisica Scottish Fold, adorată de copiii din lumea întreagă

Cu toții ne dorim un animal de companie ce ne poate îmbunătăți ziua. În funcție de persoană și de caracterul ei, alegem animalele de companie pentru a ne oferi afecțiune. Dacă luăm în calcul faptul că avem copii, animalul de companie poate deveni prietenul cel mai bun al copilului dumneavoastră.

Un exemplu bun de animal de companie este pisica Scottish Fold. Aceasta este renumită pentru urechile ei drăguțe și pentru faptul că este foarte prietenoasă și jucăușă.

Pisica Scottish Fold

Aceasta își are originile tocmai din Scoția și este o rasă de pisică domestică, obținută prin mutație naturală. Ca și greutate, femelele au între 2.5 și 4 kg, în funcție de cât de răsfățată este de stăpâni. Masculii, pe de altă parte, pot ajunge până la 6 kg. Ca și culori, aceasta poate fi neagră, roșcată, albă, maro. Poate cea mai admirată culoarea a pisicii este gri. Aceasta mai are și alte denumiri precum: pisica bufniță, lop-eared cat, Highland Fold, Scottish Fold Longhair, Longhair Fold, Coupari. Ca și preț, pentru cei ce vor să dețină o astfel de rasă, este destul de costisitoare, aproximativ 500 de euro. Dar, din punctul nostru de vedere, merită fiecare bănuț cheltuit.

Lucruri de știut despre această rasă

Când alegem un animal de companie, ar trebui să ne interesăm și să știm cât mai multe despre acea rasă. Ar trebui să știm dinainte ce preferă aceste animale, ce mănâncă, să construim un habitat cât mai natural pentru acestea.

  • Origine

Rasa a apărut aproximativ prin ani 1960, în Pertshire, Scoția. O oarecare pisică a dat naștere la doi pui cu urechile lăsate. Pentru acele vremuri, nu era tocmai ceva obișnuit iar oamenii au fost surprinși. Un fermier din acea zonă, pe nume William Ross, s-a hotărât să achiziționeze unul din cei doi pui. Acesta a înregistrat puiul în anul 1966. În urma unui program de reproducere, fermierul a observat că 42 din 76 de pui aveau urechile lăsate.

Din păcate, în anii ’70 rasa nu a fost acceptată la diverse concursuri din cauza mutațiilor genetice și a problemelor de sănătate, infecții la urechi și probleme cu auzul. Pentru a elimina această problemă, s-a găsit o soluție. Rasa a fost încrucișată între American Shorthair și British Shorthair. Numele rasei vine din limba engleză. „Fold” înseamnă „a se îndoi” sau „a plia”, acest lucru face referire la urechile pisicii.

  • Alimentație

Fiecare animal are preferințele, mofturi și nevoi când vine vorba de alimentație și mâncărurile preferate. Acest lucru este valabil și la pisici, în special la pisica Scottish Fold. Pisicile sunt carnivore și trebuie să avem grijă să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Desigur, proporția lor diferă în funcție de stilul de viață, vârstă și starea generală de sănătate. De exemplu, alimentația unui pui în creștere este diferită față de alimentația unui pisici adulte și care este mai puțin activă.

  • Îngrijire

Pisica Scotthish Fold are o blană scurtă și deasă, nu are nevoie de atenție specială și nu este dificil de îngrijit. Este recomandat periaj periodic pentru îndepărtarea părului mort. Stăpânii trebuie să aibă grijă la ceara din urechi pentru a preveni infecțiile, deoarece este dificil să-și curețe singură urechile.