06 iun. 2021 | 11:59

Pisica Scottish Fold – 3 lucruri pe care trebuie să le știi despre această rasă VIDEO

Diverse
Pisica Scottish Fold - 3 lucruri pe care trebuie să le știi despre această rasă VIDEO
Pisica Scottish Fold, adorată de copiii din lumea întreagă

Cu toții ne dorim un animal de companie ce ne poate îmbunătăți ziua. În funcție de persoană și de caracterul ei, alegem animalele de companie pentru a ne oferi afecțiune. Dacă luăm în calcul faptul că avem copii, animalul de companie poate deveni prietenul cel mai bun al copilului dumneavoastră.

Un exemplu bun de animal de companie este pisica Scottish Fold. Aceasta este renumită pentru urechile ei drăguțe și pentru faptul că este foarte prietenoasă și jucăușă.

Pisica Scottish Fold

Aceasta își are originile tocmai din Scoția și este o rasă de pisică domestică, obținută prin mutație naturală. Ca și greutate, femelele au între 2.5 și 4 kg, în funcție de cât de răsfățată este de stăpâni. Masculii, pe de altă parte, pot ajunge până la 6 kg. Ca și culori, aceasta poate fi neagră, roșcată, albă, maro. Poate cea mai admirată culoarea a pisicii este gri. Aceasta mai are și alte denumiri precum: pisica bufniță, lop-eared cat, Highland Fold, Scottish Fold Longhair, Longhair Fold, Coupari. Ca și preț, pentru cei ce vor să dețină o astfel de rasă, este destul de costisitoare, aproximativ 500 de euro. Dar, din punctul nostru de vedere, merită fiecare bănuț cheltuit.

Lucruri de știut despre această rasă

Când alegem un animal de companie, ar trebui să ne interesăm și să știm cât mai multe despre acea rasă. Ar trebui să știm dinainte ce preferă aceste animale, ce mănâncă, să construim un habitat cât mai natural pentru acestea.

  • Origine

Rasa a apărut aproximativ prin ani 1960, în Pertshire, Scoția. O oarecare pisică a dat naștere la doi pui cu urechile lăsate. Pentru acele vremuri, nu era tocmai ceva obișnuit iar oamenii au fost surprinși. Un fermier din acea zonă, pe nume William Ross, s-a hotărât să achiziționeze unul din cei doi pui. Acesta a înregistrat puiul în anul 1966. În urma unui program de reproducere, fermierul a observat că 42 din 76 de pui aveau urechile lăsate.

Din păcate, în anii ’70 rasa nu a fost acceptată la diverse concursuri din cauza mutațiilor genetice și a problemelor de sănătate, infecții la urechi și probleme cu auzul. Pentru a elimina această problemă, s-a găsit o soluție. Rasa a fost încrucișată între American Shorthair și British Shorthair. Numele rasei vine din limba engleză. „Fold” înseamnă „a se îndoi” sau „a plia”, acest lucru face referire la urechile pisicii.

  • Alimentație

Fiecare animal are preferințele, mofturi și nevoi când vine vorba de alimentație și mâncărurile preferate. Acest lucru este valabil și la pisici, în special la pisica Scottish Fold. Pisicile sunt carnivore și trebuie să avem grijă să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Desigur, proporția lor diferă în funcție de stilul de viață, vârstă și starea generală de sănătate. De exemplu, alimentația unui pui în creștere este diferită față de alimentația unui pisici adulte și care este mai puțin activă.

  • Îngrijire

Pisica Scotthish Fold are o blană scurtă și deasă, nu are nevoie de atenție specială și nu este dificil de îngrijit. Este recomandat periaj periodic pentru îndepărtarea părului mort. Stăpânii trebuie să aibă grijă la ceara din urechi pentru a preveni infecțiile, deoarece este dificil să-și curețe singură urechile.

PlaySport
Doliu în presă: A murit co-fondatorul Antena 1! A fost și primul crainic bărbat din Televiziunea Română
Ego.ro
ȘOC! Dana Budeanu, aproape GOALĂ! Fusta e prea scurtă, s-a văzut TOT
Digi24
Firea, despre retragerea lui Cîrstoiu din cursa pentru Capitală: „Este foarte târziu. Dacă-l retragi, cine candidează?”
Cancan.ro
Halucinant! Prezentatoare TV de la noi, audiată pentru trafic de droguri. Ar avea conexiuni cu un dealer
GSP.ro
Cosmin Olăroiu, la capătul puterilor în Emiratele Arabe Unite: „M-am săturat!”
Stirile PROTV
S-a câștigat marele premiu la Loto 6/49. Unde s-a jucat biletul norocos și cât a costat
Romania TV
Câştigător Survivor România All Stars 2024. Nebunie totală, avem numele!
Capital.ro
Doliu în televiziunea din România! Marea doamnă s-a prăpădit: A pornit în nesfârșita călătorie
EVZ.ro
Anamaria Prodan pune piedici divorțului de Reghecampf
Adevarul
Legende pescărești cu monștri marini pescuiți la Sfântu Gheorghe: „A prins un morun de 675 de kilograme, din pântecele căruia a scos 145 de kilograme de caviar“ VIDEO
BZI.ro
Câştigător Survivor România All Stars 2024. Cine va lua premiul de 100.000 de euro
Spynews.ro
Femeia care a fost ucisă și aruncată pe câmp, lângă autostradă, a vorbit cu sora ei înainte să plece de acasă. Ce i-a spus: „Am primit un telefon...”
Libertatea.ro
REPORTAJ pe holurile Spitalului Sf. Pantelimon, unde se anchetează decesele suspecte ale 17 oameni. „La ATI e scandal în fiecare an, se mănâncă între ei”
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
S-au aflat finaliștii de la Survivor 2024. Cine sunt concurenții care vor lupta pentru premiul cel mare
Redactia.ro
"Scene rușinoase!" Ce scrie presa internațională, după ce un fotbalist a fost biciuit la marginea terenului
Digisport.ro
Cine este actorul celebru care a turnat-o pe Stela Popescu la Securitate: „Era prea emancipată”
Click.ro
De ce boală suferă fiul chef-ului Orlando Zaharia: „Doctorii fugeau de mine. Am dormit cu soția într-o mașină, în curtea spitalului”. Andreas are 18 ani
Viva.ro
Ancheta de la Sf. Pantelimon. Ce se știe despre cei 17 pacienți care ar fi murit la ATI din cauza dozei prea mici de medicamente
Digi24
Pușcăriașii reveniți de pe front au îngrozit Rusia. O profesoară premiată de Kremlin, ucisă cu toporul de un deținut grațiat de Putin
Digi24
Divorțul care zguduie lumea mondenă! Și-au spus ADIO după 23 de ani! Nimeni nu se aștepta la asta!
Unica.ro
Femeile s-ar putea pensiona mai devreme. Cine poate beneficia de acest privilegiu
EVZ.ro
Femeia care a fost ucisă și aruncată pe câmp, lângă autostradă, a vorbit cu sora ei înainte să plece de acasă. Ce i-a spus: „Am primit un telefon...”
Spynews
Devine obligatoriu în toată România. S-a dat lege pentru APĂ. Iohannis a semnat azi, 12 aprilie
Capital.ro
Ritualul puternic cu flori de trandafir care te ajută să atragi banii și dragostea adevărată
Antena 3
Crina Mardare și Mișu Cernea, poveste de dragoste atipică. Nu au locuit niciodată împreună, deși au o relație de peste două decenii
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Nu-mi pasă...”
Avantaje
EL va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR în POLITICĂ
Mediaflux
Femeia care a fost ucisă și aruncată pe câmp, lângă autostradă, a vorbit cu sora ei înainte să plece de acasă. Ce i-a spus: „Am primit un telefon...”
Spynews.ro
Câte ouă poţi mânca pe zi. Ce diferență este între oul fiert și oul prăjit
Realitatea.net
Elevii și studenții până în 26 de ani pot primi 200 de euro de la Stat. Ce trebuie să facă până pe 20 mai
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro