Cu toții vrem să ne protejăm cât mai bine și cu folos de temperaturile mari de care avem parte. Ce se întâmplă dacă în timpul acesta consumăm ceai de mentă? Ajută sau nu băutul acestei licori?
Ceaiul de mentă este unul din cele mai consumate băuturi de oamenii din mediul rural pentru că aceștia sunt de părere că ameliorează toate problemele de sănătate. Alături de menta pe care o cultivă fiecare în grădini își face apariția sunătoarea sau mușețelul.
Există câteva reguli care trebuie aplicate în această perioadă în care canicula a lovit România. Majoritatea nu trebuie să uite de hidratare și protecția cuvenită. România e din nou marcată de caniculă în această perioadă, așa că este foarte important să avem grijă de noi.
Cel mai important este să evităm miezul zilei, iar dacă totuși plecăm pe căldură de acasă să ne îmbrăcăm în haine subțiri, largi și deshise la culoare. Este mai mult decât util să ne hidratăm în tot acest timp, iar ceaiul este una din băuturile bune, mai cu seamă dacă îl consumi rece.
Nu trebuie să consumi apă rece de la frigider, deși asta e intenția primă, dar care face mai mult rău în schimb. Răcorește doar aparent, dar oblig mecanismele de termoreglare să dacă un efort suplimentar.
Contribuie la digestie – „Poate cel mai cunoscut beneficiu al ceaiului de menta este acela de a fi un „ceai de stomac”, capabil de a ameliora numeroase probleme digestive. Specialistii de la Milton S. Hershey Medical Center evidentiaza ca ceaiul de menta poate avea efecte benefice in indigestie, diaree, greata, balonare si simptomele sindromului de intestin iritabil.
Mentolul – principalul ingredient activ al mentei – are un efect antispasmodic ce relaxeaza muschii stomacali si imbunatateste fluxul biliar.Consumat cu moderatie, ceaiul de menta poate ajuta viitoarele mame sa treaca peste etapele mai putin placute ale sarcinii. Acesta poate fi folosit pentru a ameliora simptome precum greturile matinale, crampele stomacale, indigestia si oboseala.”(Sursa: secom.com)
Acesta trebuie băut cu moderație și preferabil fără prea mult zahăr adăugat. Este recomandat să folosești miere de albine pentru a-l îndulci. De asemenea, trebuie să ții cont să-l lași câteva minute la infuzat.