Ceaiul magic pentru inima oricărui român. Ce boli periculoase ține la distanță, de fapt

Ceaiul magic pentru inima oricărui român. Ce boli periculoase ține la distanță, de fapt
Ceaiul pentru inima oricărui român: Ce boli periculoase ține la distanță

Ne ajută să slăbim, dar previne și numeroase afecțiuni. Supraviețuitorii accidentelor vasculare cerebrale și alte atacuri de cord pot preveni alte astfel de evenimente prin consumul lui, recomandă savanții japonezi.

Ceaiul bun pentru inimă: ce boli ține la distanță

Numit de chinezi ”elixir al vieții”, transformat în adevărat artă de către englezi și ruși, ceaiul verde nu înseamnă mare lucru pentru români, deși el este o importantă sursă de hidratare și un aliat al imunității organismului. Cafeina din el este eliberată mai încet în organism decât cea din cafea, deci oferă energie în timp, în vreme ce teanina menține organismul relaxat și mintea concentrată. Starea de bine se va prelungi cu mult față de cea generată de cafea.

În plus, are beneficii și pentru persoanele care au trecut printr-un accident vascular cerebral (AVC) sau infarct miocardic. Cercetătorii au analizat datele a peste 46.000 de oameni, cu vârste cuprinse între 40 și 79 de ani, care erau inscriși într-un studiu de cohortă pentru evaluarea riscului de cancer, realizat în 45 de comunități din Japonia.

Participanților li s-a cerut să completeze chestionare care să includă informații despre date demografice, stilul de viață, istoricul medical și dieta. Ulterior, ei au fost împărțiți în trei grupuri: cei cu antecedente de infarct miocardic, cei cu istoric de accident vascular cerebral și cei fără antecedente de AVC sau infarct.

Rezultatele au indicat că, în comparație cu persoanele care au băut rar ceai verde, supraviețuitorii accidentelor vasculare cerebrale care au consumat zilnic cel puțin șapte cești de ceai verde, deci aproape trei câni, și-au redus riscul de mortalitate din toate cauzele cu aproximativ 62%. Specialiștii nu au observat o asociere semnificativă statistic în rândul participanților fără antecedente de accident vascular cerebral sau atac de cord.

Efecte benefice 

„Este un ceai tolerat foarte bine de organism, necesar fiecărui om peste 12 ani, deci copiii până în 12 ani nu au voie să-l folosească. El, folosit în curele de slăbire, acționează foarte bine. Ajută și persoanele cu boli cardiovasculare, dar și cu tensiune arterială. Nu este recomandat să fie băut după ora 17-18. Este energizant, detoxifiant al întregului organism, ajută tranzitul intestinal, are un efect bun asupra colesterolului rău”, a explicat Nicoleta Bran, consultant wellness, într-un interviu pentru Știri 24.