Ce se întâmplă dacă amesteci oțet cu zeamă de lămâie proaspăt stoarsă. Truc genial de la gospodine iscusite

Ce se întâmplă dacă amesteci oțet cu zeamă de lămâie proaspăt stoarsă. Truc genial de la gospodine iscusite
Ce se intampla daca amesteci otet cu zeama de lamaie proaspat stoarsa. Truc genial de la gospodine iscusite

Oțetul face minuni în salatele de crudități, asta știm cu toții. Ceea ce multă lume nu știe este faptul că oțetul devine miraculos atunci când vrei să faci curat în casă. Iată ce se întâmplă dacă amesteci oțet cu zeamă de lămâie proaspăt stoarsă. Soluția este genială și trucul aparține gospodinelor iscusite.

Truc fabulos cu oțet și zeamă de lămâie proaspăt stoarsă

În caz că nu știai, oțetul sau acidul acetic este o soluție naturală de curățat, pe care o poți folosi oriunde în locuința ta. Unde mai pui că produsul este și foarte ieftin, așa că nu trebuie să mai cheltui o avere pe celălalte soluții din comerț, pline de chimicale.

Iată cum să folosești corect oțetul ca și soluție de curățare. Produsele scumpe și dăunătoare din supermarket pot fi înlocuite cu lămâie și oțet. Este cel mai tare truc posibil! Rezultatul te va încânta maxim. Tot ce trebuie să faci este să amesteci 1/3 oțet alb cu 2/3 apă și zeama unei lămâi. Soluția naturală o poți folosi pentru a curăța podelele din bucătărie, baie sau din toată casa. Dacă vrei să faci soluția mai puternică, pune și două linguri de bicarbonat de sodiu. Asta este tot! Ai văzut cât de simplu e?

Oțetul este bun la toate

Soluția pe bază de oțet are întrebuințări nenumărate. Spre exemplu, curăță geamurile. Pentru ca geamurile tale să fie impecabil de curate, amestecă 125 ml oțet, o lingură de amidon de porumb, 500 ml apă și 5 picături ulei esențial de lămâie sau grapefruit. Toarnă soluția într-un bidon cu pulverizator și stropește suprafața geamurilor, iar la final șterge cu o cârpă moale.

Zgârieturile de pe mobila din sufragerie sau dormitor pot fi îndepărtate cu oțet. Trebuie doar să faci o soluție naturală din 1/3 oțet și 2/3 ulei de măsline. Amestecă foarte bine, apoi înmoaie o cârpă moale în această soluție minunată și freacă suprafața afectată de zgârieturi.

Soluție ieftină și naturală

Oțetul are rezultate remarcabile și pentru curățarea băilor. Cu o soluție compusă din apă și oțet (50/50) poți curăța depunerile de calcar de pe cadă sau cabina de duș. În cazul depunerilor de săpun pe capul de duș sau pe faianță, prepară o soluție mai puternică. Ai nevoie de următoarele ingrediente: 120 g de bicarbonat de sodiu, 120 ml de detergent lichid de vase, 2 linguri de oțet, două linguri de apă și 10 picături ulei esențial de arbore de ceai.

Oțetul mai poate fi folosit și în mașina de spălat vase. Tacâmurile și farfuriile tale vor străluci la propriu! Tot ce trebuie să faci este să pui oțet într-un bol pe care îl poziționezi pe raftul de sus al mașinii, apoi selectezi un program de curățare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI