19 feb. 2020 | 11:06

Ce se întâmplă cu vremea în martie 2020. Cu ce temperaturi vine primăvara. Meteorologii au făcut anunțul

Vremea Meteo
Ce se întâmplă cu vremea în martie 2020. Cu ce temperaturi vine primăvara. Meteorologii au făcut anunțul
Ce se întâmplă cu vremea în martie 2020. Cu ce temperaturi vine primăvara. Meteorologii au făcut anunțul

Conform datelor ANM, de miercuri, 19 februarie 2020, meteorologii anunță că se strică vremea. Temperaturile din acest început de săptămână au fost chiar şi cu 10 grade mai mari decât valorile normale lunii februarie și mulți bucureșteni au ieșit la promenadă, cu ochelarii de soare.

Ce se întâmplă cu vremea în martie 2020

În ultima parte a lunii februarie temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile extracarpatice, dar și excedentare local în nordul țării. În rest cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Cu ce temperaturi vine primăvara

În prima parte a lunii mărțișorului temperaturile medii se vor situa peste cele normale pentru această săptămână în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, cu posibilitate unui ușor deficit în regiunile sudice dar și a unui ușor excedent în cele intracarpatice.

Ce se întâmplă cu vremea în martie 2020. Cu ce temperaturi vine primăvara. Meteorologii au făcut anunțul

Ce se întâmplă cu vremea în martie 2020. Cu ce temperaturi vine primăvara. Meteorologii au făcut anunțul

Meteorologii au făcut anunțul

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări iar cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.  Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, cu posibilitate unui ușor deficit în regiunile sudice dar și a unui ușor excedent în cele intracarpatice.

Ultima perioadă din luna februarie

BANAT

Deși zilele cu temperaturi ridicate vor alterna cu intervale în care vremea se va răci, regimul termic al următoarelor două săptămâni se va menține peste cel normal în luna februarie. Astfel, în data de 17 februarie și în special în perioada 23 – 25 februarie, abaterile față de valorile climatologic specifice vor fi semnificative, cu medii ale maximelor de 15…18 grade și ale minimelor de 2…5 grade. În celelalte zile, mediat regional, vor fi temperaturi maxime de 7…12 grade și minime de -1…2 grade. Precipitațiile -predominant ploi- vor fi mai frecvente și local moderate cantitativ în perioada 19-20 februarie, în jurul datei de 23 februarie și posibil între 26 și 28 februarie. În restul intervalului de referință probablitatea pentru precipitații va fi redusă.

CRIŞANA

Pe parcursul intervalului de prognoză, regimul termic se va menține peste cel normal în a doua jumătate a lunii februarie. Zilele cu abateri pozitive semnificative față de  orma climatologică (când, în medie, maximele vor fi de 9…12 grade, iar minimele de 1…5 grade) vor alterna cu perioade în care regimul de temperatură va fi mai ponderat,   respectiv 6…8 grade ziua și -2…0 grade noaptea. Precipitațiile -predominant ploi- vor fi mai frecvente în perioada 19-20 februarie, posibil și în jurul datei de 23 februarie și între 26 și 28 februarie. În restul intervalului de referință probablitatea pentru precipitații va fi redusă.

TRANSILVANIA

În majoritatea zilelor din interval, regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 8…12 grade, posibil mai ridicate  în perioada 24-25 februarie (excepție vor face zilele de 20, 21 și 22 februarie când media regională a temperaturilor diurne va fi de 5…9 grade). La debutul perioadei de referință, minimele termice vor fi preponderent negative, în zonele depresionare putând coborî spre -10 grade, iar în celelalte nopți se vor situa într-un ecart mediu de  4…2 grade. Temporar, cu precădere în perioadele 19-20, 23-24 și 26-28 februarie, vor fi precipitații locale, în general slabe cantitativ, predominant ploi sau mixte.

MARAMUREŞ

În perioada 20-22 februarie și posibil în jurul datei de 27 februarie se vor înregistra temperaturi apropiate de cele specifice lunii februarie (maxime de 4…7 grade și inime de -3…0 grade, în medie). Restul intervalului va fi caracterizat de o vreme mai caldă decât normal, cu valori diurne de 8…11 grade și nocturne de -1…3 grade, mediat regional. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în data de 18 februarie și după data de 21 februarie.

MOLDOVA

În cea mai mare parte a intervalului de prognoză vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în a doua jumătatea a lunii februarie. Vor fi totuși variații de regim termic, astfel că în zilele cele mai calde (perioada 17-18 și cu probabilitate mare între 24 și 26 februarie) valorile maxime vor fi de 10…15 grade, iar minimele de 1…5 grade, în medie. În restul intervalului sunt estimate, mediat regional, temperaturi diurne de 6…9 grade și nocturne de -3…0 grade. Regimul pluviometric se va menține în general deficitar pe tot parcursul celor două săptămâni, doar temporar fiind posibile precipitații slabe cantitativ.

DOBROGEA

Pe parcursul intervalului de prognoză, regimul termic se va menține peste cel normal în a doua jumătate a lunii februarie. Zilele cu abateri pozitive semnificative față de norma climatologică, respectiv perioadele 17-18 și 23-26 februarie (când, în medie, maximele vor fi de 10…14 grade, iar minimele de 3…6 grade) vor alterna cu perioade în care regimul de temperatură va fi mai ponderat, respectiv 7…10 grade ziua și 1…4 grade noaptea. Regimul pluviometric se va menține deficitar pe tot parcursul celor două săptămâni, ploi locale, slabe cantitativ, fiind posibile în jurul datelor de 20 și 26 februarie.

MUNTENIA

Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, vremea se va menține mai caldă decât normal în luna februarie. Totuși, vor fi alternanțe de regim termic între intervale în care abaterile pozitive față de specificul climatologic vor fi semnificative și cele cu temperaturi mai ponderate. Astfel în zilele de 17 și 18 februarie, dar și în perioada 23 – 26 februarie, maximele vor fi de 13…17 grade, iar minimele de 1…6 grade. În restul intervalului sunt estimate valori diurne de 7…10 grade și nocturne de -2…2 grade, mediat regional. Regimul pluviometric se va menține în general deficitar în mare parte a regiunii, ploi locale, dar slabe cantitativ, urmând a fi în perioada 19-20 februarie și posibil între 26 și 28 februarie.

OLTENIA

În cea mai mare parte a intervalului de prognoză vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în a doua jumătatea a lunii februarie. Vor fi totuși variații de regim termic, astfel că în zilele cele mai calde (perioada 17-18 și cu probabilitate mare între 23 și 26 februarie) valorile maxime vor fi de 12…15 grade, iar cele minime de 2…5 grade, în medie. În restul intervalului sunt estimate, mediat regional, temperaturi diurne de 8…12 grade și nocturne de -1…2 grade. Exceptând perioada 19-20 februarie când va ploua pe spații mai extinse, local moderat cantitativ, în restul timpului regimul pluviometric se va menține în general deficitar.

LA MUNTE

Intervalul va debuta cu valori termice mult mai ridicate decât cele climatologic specifice în a doua decadă a lunii februarie, cu maxime, în medie, de 4…9 grade și minime de -4…0 grade. Începând cu data de 19 februarie, răcirea vremii va determina un regim de temperaturi apropiat de cel normal, cu valori negative chiar și pe timpul zilei. Ulterior, după data de 23 februarie temperaturile vor crește din nou și vor depăși mediile multianuale ale perioadei. În perioada 19-20 februarie, precipitațiile, la început mixte, apoi predominant ninsori, se vor semnala pe arii mai extinse și local vor fi moderate cantitativ. Și în restul intervalului, vor fi zile în care probabilitatea pentru pecipitații va fi relativ ridicată.

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Cum se denunțau vecinii unii pe alții la Securitate:„Aflându-se în casă, cu ușa deschisă, s-a exprimat într-un mod imposibil de reprodus la adresa tov. Ceaușescu“
Click.ro
Ultimele mesaje trimise de pe front de soldații ruși. „E un munte de cadavre”. Mărturii cutremurătoare
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
O mai ții minte pe Esmeralda? Au trecut 27 de ani de la rolul care a făcut-o celebră pe actrița Leticia Calderon, iar viața ei a bătut orice telenovelă! Cum arată azi, la 56 de ani, frumoasa actriță / FOTO
Unica.ro
Gabriela Oțil, de la spital, la bal. Unde a mers să se relaxeze
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Elena Udrea n-a mai rezistat. Anunț chiar din spatele gratiilor: Adio, dar rămân cu tine...
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
O SUTĂ de MII de PENSIONARI primesc MAI MULȚI BANI! SE întâmplă la FINAL de 2024
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Rezultate Loto azi, 22 decembrie 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro