05 mart. 2021 | 10:13

Ce se întâmplă cu TVR., de fapt. De ce au ajuns partidele politice să se bată pentru post

Știri generale
Ce se întâmplă cu TVR., de fapt. De ce au ajuns partidele politice să se bată pentru post
Negocieri pe marginea șefiei TVR

După ce au făcut scandal pe marginea bugetului, acum se negociază la greu cine va prelua șefia TVR. Ca de fiecare dată numirea noului director general al TVR va fi una politică, și nu surprinde pe nimeni. Coialiția de guvernare a început împărțirea funcțiilor, atât la TVR, cât și la instituția Avocatul Poporului.

Negocieri pe marginea șefiei TVR

După negocierile și scandalul din jurul bugetului propus de coaliția de guvernare, acum s-a trcut la negocierea funcțiilor în cadrul instituțiilor suborodnate statului. Cea mai râvnită funcție, șefia TVR, este negoiată la sânge, surse guvernamentale declarând că există o concurență acerbă.

Pentru această funcție, ca și în anii trecuți, numirea este una clar politică. Surse guvernamentlae spun că cele două partide importante din coaliție, PNL și USR PLUS vor grăbirea acestei numiri, atât pentr șefia TVR, cât și pentru Societatea Română de Radio şi Agerpres.

Dar există rezistență din partea UDMR.  Partenerii maghiari de la guvernare nu doresc o numire făcută pe genunchi, mai ales la șefia TVR și a Societatății Române de Radio.

”Liberalii au anunţat în ultima şedinţă de coaliţie că vor şefia TVR. Șefia instituţiei ar fi vrut-o însă şi USR-PLUS. USR -PLUS au ales, în cele din urmă, Radioul Public. În aceste condiţii, UDMR şi-a manifestat intenţia să ia Avocatul Poporului, nu Agerpresul, aşa cum ar fi sperat liberalii”, au precizat surse PNL pentru „Adevărul”.

Mădălina Dobrovolschi propusă pentru șefia postului public

Numele Mădălinei Dobrovolschi a ajus pe buzele PNL-iștilor, ca și viitor director general al postului public TVR. Mădălina Dobrovolschi a fost  purtătorul de cuvânt al Președintelui Iohannis, în trecut lucrând și ca moderator TV. Aceleași surse guvernamentale spun că numele moderatorului TV a fost subiect de discuție între Klaus Iohannis și Ludovic Orban, nu în discuțiile din coaliția de guvernare.

Un alt subiect fierbinte este și noua configurație a Consiliului de Administrație al TVR, unde PNL ăși dorește o majoritate. Pe marginea acestui subiect s-a cerut, în cadrul coaliției, ca membrii CA să fie de fapt, oameni cu experiență, și nu numiți politic. Discuțiile sunt aprinse și se negociază la sânge fiecare numire în funcție. PNL își dorește cu ardoare cele două fotolii, la TVR și Societatea Română de Radio.

În schimb, UDMR arde de nerăbdare să preia instituția Avocatul Poporului și să numească în aeastă funcție un reprezentat. UMDR este conștientă în acest moment că demiterea actualului Avocat al Poporului, Renate Weber este dificil ca obiectiv, dar negociază la sânge.

Sursele mai spun că PNL este dispus să cedeze această instituție, atâta timp cât preia toate cele trei instituții media. Vorbim aici de TVR, Societatea Română de Radio și agenția statului de presă, Agerpres. Rămâne să urmărim negocierile și să vedem care va fi deznodământul final.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Pâinea cu maia, izvor de sănătate. Ce sortiment trebuie evitat
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Adio COZI la SGR! Un nou DISPOZITIV de COLECTAT STICLE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro