18 mart. 2021 | 07:59

Ce se întâmplă cu tezele elevilor în 2021, de fapt. Sorin Cîmpeanu, anunț major pentru toți elevii

News
Ce se întâmplă cu tezele elevilor în 2021, de fapt. Sorin Cîmpeanu, anunț major pentru toți elevii
Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu: ”Repetarea anului este la îndemâna oricui”

Educația în România, mai ales în această perioadă, este pe butuci. Deși semestrul doi a început de ceva vreme, problemele nu încetează să apară. Sistemul de predare online, deși ineficient, mai ales la clasele 0-4, este singura opțiune pentru acest moment. În această situație Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a venit cu noi decizii privind acest an școlar.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, vine cu noi decizii

Actuala situație de criză din România a dat peste cap și sistemul educațional românesc. Conform deciziilor laute înainte de începerea semestrului doi, în 8 februarie, s-a mers în continuare pe două paliere de predare.

Clasele 0–4 și anii terminali au mers la ore fizic, iar ceilalți au rămas în sistemul de predare online. Numai că problemele nu au încetat să apară, fiind zone în care s-a trecut direct în scenariul roșu.

Atât în Capitală, cât și în țară, au fot școli care au cerut trecerea în scenariul roșu, după depistarea de noi cazuri de infectări. Specialiștii au avertizat că rata de infectare va crește, odată cu permiterea participării fizice la orele de curs.

În acest context, Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a decis noi modificări pentru semestrul în curs. După o analiză a situației din teritoriul, Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu anunță suspendarea tezelor pentru anul școlar 2020-2021, și modul în care se vor încheia mediile pentru acest an școlar.

”Relevanța tezelor este mai mult decât discutabilă, așa că am luat următoarea decizie. Pentru anul școlar 2020-2021 sunt suspendate tezele (lucrările scrise semestriale), conform OM 5977/2020.

În consecință, la finalul semestrului al doilea, mediile pentru toate disciplinele se obțin prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat întreg”, spune Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

”Repetarea anului este la îndemâna oricui”

În același context, având în vedere că și anul acesta va exista posibilitatea ca unii elevi să repete anul școlar, Sorin Cîmpeanu a venit cu noi date și decizii în această privință. Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a spus că nu se pune problema unor modificări, cel puțin nu pe exemplul Germaniei, unde este legiferată această opțiune, declarând că:

”Pe de o parte, repetarea anului este la îndemâna oricui. Nu mergi la școală, nu promovezi, nu promovezi, repeți anul. Deci nu trebuie făcut ceva special. În opinia mea, este stranie decizia unuia dintre cele 16 landuri din Germania, Berlin, care a fost foarte controversată. A adus critici din partea școlilor, pentru că lansând această posibilitate de repetare a anului la cerere, sunt îngrijorați cu privire la suprapopularea claselor în anul următor.

Sunt convins că sunt în asentimentul marii majorități a părinților care nu și-ar dori această opțiune. Ce părinte își dorește pentru propriul copil să piardă un an din viață? Eu nu cred că sunt mulți. Dacă într-adevăr își doresc, au această opțiune – nu merg la școală, nu promovează, repetă anul, simplu”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

 

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Cum să scapi de riduri cu ajutorul bananelor. Vei avea o piele perfectă, ca de porțelan
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
TOATĂ ROMÂNIA se schimbă din temelii. Vestea a fost dată chiar astăzi, 10 MAI: Nu mai putem continua aşa
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Afecțiunea care se răspândește sever. Un miliard de persoane o au în prezent
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro