Ce se întâmplă cu testele rapide covid-19. Anunț extrem de important pentru toți românii

Ce se întâmplă cu testele rapide covid-19. Anunț extrem de important pentru toți românii
Ce se intampla cu testele rapide covid-19

Ce se întâmplă cu testele rapide covid-19? Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România a decis că aceste teste rapide de detecție a antigenelor Sars-Cov-2 pot să fie comercializate în farmacii.

Ce se întâmplă cu testele rapide covid-19

Astfel, această agenție a eliminat reglementarea din noiembrie 2020 care nu permitea vânzarea acestor teste în farmacii.

”În urma unei reevaluări a încadrării acestor dispozitive medicale, Ministerul Sănătății, Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România și Colegiul Farmaciștilor din România consideră testele rapide pentru depistarea infecției cu SARS – CoV- 2 ca fiind permise a fi comercializate cu amănuntul, prin farmaciile comunitare”, a spus Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Totuși, luând în considerare instrucțiunile de utilizare ale producătorului, este obligatoriu ca eliberarea testelor rapide să fie însoțite de următorul avertisment:

„Prelevarea probelor și interpretarea rezultatelor trebuie făcută doar de către personal medico-sanitar calificat”.

De menționat este că, în luna noiembrie a anului trecut, Agenția Națională a Medicamenului și Dispozitivelor Medicale a interzis distribuirea în farmacii a acestor dispozitive medicale pentru diagnostic in vitro de uz profesional, ca să nu existe riscul unor interpertări eronate, în situația în care erau făcute de persoane fără experiență.

Însă regmenetarea n-a putut bloca vânzarea online a unor dispozitive medicale care erau destinate utilizării de către profesioniști, deoarece ”în acest moment nu există prevederi legale care să interzică această practică„.

Despre Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România

Agenția Natională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) reprezintă o instituție publică care se află în subordinea Ministerului Sănătății. Ea a fost înființată prin OUG nr.72 din 30 iunie 2010 privind reorganizarea unor instituții din domeniul sanitar, dar si pentru modificarea unor acte normative din domeniul sănătății, ca urmare a comasarii a Agentiei Nationale a Medicamentului si a Oficiului Tehnic de Dispozitive Medicale. Astfel, organizarea si functionarea ANMDMR au fost aprobate prin HG nr.734 din 21 iulie 2010, cu modificarile si completarile ulterioare. ANMDMR reprezintă autoritatea națională competentă în domeniul medicamentului de uz uman, dispozitivelor medicale, dar ți evaluării tehnologiilor medicale.

Bilanț coronavirus 3 martie 2021

Până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 812.318 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 746.779 de pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, până astăzi, 20.586 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. Menționăm că în intervalul 02.03.2021 (10:00) – 03.03.2021 (10:00) au fost raportate 77 de decese (40 bărbați și 37 femei). Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI