13 oct. 2023 | 18:31

Ce se întâmplă cu telefonul tău dacă accesezi internetul când îl încarci. Mulți români nu știu

Diverse
Ce se întâmplă cu telefonul tău dacă accesezi internetul când îl încarci. Mulți români nu știu
Ce se întâmplă cu telefonul tău dacă accesezi internetul când îl încarci. Mulți români nu știu

Trăim în era tehnologiei și nu mai știm cum să ne descurcăm fără tot felul de dispozitive. Printre cele mai utilizate rămâne telefonul mobil, de care trebuie să avem mare grijă. Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă dacă navighezi pe el în timp ce este la încărcat? Mulți nu știu adevărul, ai făcut o mare greșeală în tot acest timp.

Greșeli pe care le facem când ne încărcăm telefonul

Cu siguranță, dacă optezi pentru sesiuni de jocuri online sau pentru a urmări filme și emisiuni TV, autonomia bateriei telefonului se va consuma rapid. Cu toate acestea, atunci când te limitezi la navigarea pe site-urile web, impactul asupra bateriei nu va fi atât de mare.

Te-ai abținut să folosești telefonul când este conectat la priză, presupunând că acest lucru ar putea afecta procesul de încărcare? Acesta este doar un mit.

Indiferent dacă utilizezi sau nu telefonul în timpul încărcării, aceasta nu va influența modul în care se efectuează procesul de încărcare dacă este utilizat doar pentru mesaje sau aplicații banale precum Facebook.

Dezactivarea GPS sau funcției Bluetooth, când nu le utilizezi, nu îți vor păstra bateria mai mult timp. Acestea nu consumă atât de mult când sunt inactive, deci nu ai de ce să îți faci griji, mai ales dacă ai un telefon performant.

Nu umbla pe telefon când e la încărcat

Atunci când telefonul este conectat la încărcare și este utilizat în același timp, acesta generează căldură suplimentară. Aceasta poate duce la supraîncălzirea dispozitivului, ceea ce poate afecta durabilitatea bateriei și performanța generală.

Citește și: Cum prelungești viața bateriei telefonului. Trucurile secrete care te ajută pe tine

Utilizarea telefonului în timp ce se încarcă poate încetini procesul de încărcare. Acest lucru poate prelungi timpul necesar pentru a aduce bateria la capacitatea maximă și poate deveni frustrant, mai ales atunci când suntem grăbiți.

Chiar dacă riscul de electrocutare este scăzut datorită standardelor de siguranță în telefonie, nu poate fi exclus complet, mai ales dacă utilizați încărcătoare sau cabluri de calitate slabă. Evitând utilizarea telefonului în timp ce acesta este conectat la încărcare, puteți reduce acest risc.

Bateria este o componentă critică a telefonului mobil, iar supraîncălzirea acesteia poate duce la degradarea sa mai rapidă. Bateriile slabe pot necesita înlocuire mai des, ceea ce poate fi costisitor.

Cum faci bateria telefonului să reziste mai mult

Unul dintre factorii cei mai importanți care consumă rapid bateria telefonului este luminozitatea ecranului. Reducerea luminozității la un nivel confortabil poate ajuta semnificativ la economisirea energiei.

Aplicațiile care rulează în fundal pot consuma neașteptat de multă energie. Asigură-te că închizi aplicațiile pe care nu le folosești. Mai mult, Bluetooth, Wi-Fi și GPS pot să consume energie chiar și atunci când nu sunt utilizate. Dezactivează-le atunci când nu sunt necesare.

Actualizările software-ului aduc adesea îmbunătățiri pentru gestionarea energiei. Asigură-te că ai cea mai recentă versiune a sistemului de operare și a aplicațiilor pentru a beneficia de eficiența energiei îmbunătățite.

Te-ar putea interesa și: Ce cod să tastezi pe telefon ca să reziste bateria de două ori mai mult. Chiar funcționează, milioane de internauți îl folosesc

Pentru a prelungi durata de viață a bateriei, asigură-te că încarci telefonul corespunzător. Evită încărcarea până la 100% în mod regulat și descarcă bateria sub 20% când este posibil. De asemenea, folosește un încărcător de calitate și evită încărcarea prelungită.

Temperaturile extreme, fie că sunt prea calde sau prea reci, pot afecta performanța bateriei. Încearcă să menții telefonul la o temperatură moderată pentru a asigura o viață lungă a bateriei.

Dacă ești în mișcare și nu ai acces la o sursă de încărcare, o baterie externă de rezervă poate fi o soluție salvatoare. Aceasta îți poate oferi energie suplimentară atunci când bateria telefonului tău este pe terminate.

Parteneri
Povestea românului care a sărbătorit cu Donald Trump victoria din alegerile din SUA
Redactia.ro
Ce origini are Cătălin Scărlătescu. Nu s-a ascuns niciodată: „Mi-a arătat în copilărie ce înseamnă...”
Click.ro
Echipa lui Trump vrea să amâne aderarea Ucrainei la NATO pentru cel puțin 20 de ani. Ce primește Kievul în schimb
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
De la Antena1, la PRO TV! Cine e vedeta care a apărut la filmările pentru PROtevelion. Andra a început să țipe când a văzut-o! 'Doamne, ce bucurie!'
Unica.ro
Era cunoscută în toată România. A ajuns într-o stare jalnică
EVZ.ro
Rita Mureșan, dezvăluiri cutremurătoare despre momentul în care a făcut preinfarct. Un bărbat misterios i-a salvat viața: ”Mi-a pus o pastilă sub limba și a plecat”
Spynews
România a pierdut cel mai mare cântăreț de muzică populară. Va rămâne în sufletul tuturor
Capital.ro
Andra rupe tăcerea despre plecarea de la „Vocea României”, după doar un sezon: „Nu mi-a mai trebuit”. De ce a făcut-o Tudor Chirilă să plângă
Avantaje
S-A AFLAT cu cât se INDEXEAZĂ pensiile în ianuarie. DEZVĂLUIREA șefului Casei de Pensii
Mediaflux
Cele mai recente imagini cu Alina Eriko! Bruneta nu mai are dinți și s-a tuns scurt. Ce le-a transmis celor care o caută | VIDEO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Urări de Sfinții Mihail și Gavriil 2024. Cele mai frumoase felicitări și imagini cu mesaje de „La mulți ani”, pentru sărbătoriți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro