13 oct. 2023 | 18:31

Ce se întâmplă cu telefonul tău dacă accesezi internetul când îl încarci. Mulți români nu știu

Diverse
Ce se întâmplă cu telefonul tău dacă accesezi internetul când îl încarci. Mulți români nu știu
Ce se întâmplă cu telefonul tău dacă accesezi internetul când îl încarci. Mulți români nu știu

Trăim în era tehnologiei și nu mai știm cum să ne descurcăm fără tot felul de dispozitive. Printre cele mai utilizate rămâne telefonul mobil, de care trebuie să avem mare grijă. Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă dacă navighezi pe el în timp ce este la încărcat? Mulți nu știu adevărul, ai făcut o mare greșeală în tot acest timp.

Greșeli pe care le facem când ne încărcăm telefonul

Cu siguranță, dacă optezi pentru sesiuni de jocuri online sau pentru a urmări filme și emisiuni TV, autonomia bateriei telefonului se va consuma rapid. Cu toate acestea, atunci când te limitezi la navigarea pe site-urile web, impactul asupra bateriei nu va fi atât de mare.

Te-ai abținut să folosești telefonul când este conectat la priză, presupunând că acest lucru ar putea afecta procesul de încărcare? Acesta este doar un mit.

Indiferent dacă utilizezi sau nu telefonul în timpul încărcării, aceasta nu va influența modul în care se efectuează procesul de încărcare dacă este utilizat doar pentru mesaje sau aplicații banale precum Facebook.

Dezactivarea GPS sau funcției Bluetooth, când nu le utilizezi, nu îți vor păstra bateria mai mult timp. Acestea nu consumă atât de mult când sunt inactive, deci nu ai de ce să îți faci griji, mai ales dacă ai un telefon performant.

Nu umbla pe telefon când e la încărcat

Atunci când telefonul este conectat la încărcare și este utilizat în același timp, acesta generează căldură suplimentară. Aceasta poate duce la supraîncălzirea dispozitivului, ceea ce poate afecta durabilitatea bateriei și performanța generală.

Citește și: Cum prelungești viața bateriei telefonului. Trucurile secrete care te ajută pe tine

Utilizarea telefonului în timp ce se încarcă poate încetini procesul de încărcare. Acest lucru poate prelungi timpul necesar pentru a aduce bateria la capacitatea maximă și poate deveni frustrant, mai ales atunci când suntem grăbiți.

Chiar dacă riscul de electrocutare este scăzut datorită standardelor de siguranță în telefonie, nu poate fi exclus complet, mai ales dacă utilizați încărcătoare sau cabluri de calitate slabă. Evitând utilizarea telefonului în timp ce acesta este conectat la încărcare, puteți reduce acest risc.

Bateria este o componentă critică a telefonului mobil, iar supraîncălzirea acesteia poate duce la degradarea sa mai rapidă. Bateriile slabe pot necesita înlocuire mai des, ceea ce poate fi costisitor.

Cum faci bateria telefonului să reziste mai mult

Unul dintre factorii cei mai importanți care consumă rapid bateria telefonului este luminozitatea ecranului. Reducerea luminozității la un nivel confortabil poate ajuta semnificativ la economisirea energiei.

Aplicațiile care rulează în fundal pot consuma neașteptat de multă energie. Asigură-te că închizi aplicațiile pe care nu le folosești. Mai mult, Bluetooth, Wi-Fi și GPS pot să consume energie chiar și atunci când nu sunt utilizate. Dezactivează-le atunci când nu sunt necesare.

Actualizările software-ului aduc adesea îmbunătățiri pentru gestionarea energiei. Asigură-te că ai cea mai recentă versiune a sistemului de operare și a aplicațiilor pentru a beneficia de eficiența energiei îmbunătățite.

Te-ar putea interesa și: Ce cod să tastezi pe telefon ca să reziste bateria de două ori mai mult. Chiar funcționează, milioane de internauți îl folosesc

Pentru a prelungi durata de viață a bateriei, asigură-te că încarci telefonul corespunzător. Evită încărcarea până la 100% în mod regulat și descarcă bateria sub 20% când este posibil. De asemenea, folosește un încărcător de calitate și evită încărcarea prelungită.

Temperaturile extreme, fie că sunt prea calde sau prea reci, pot afecta performanța bateriei. Încearcă să menții telefonul la o temperatură moderată pentru a asigura o viață lungă a bateriei.

Dacă ești în mișcare și nu ai acces la o sursă de încărcare, o baterie externă de rezervă poate fi o soluție salvatoare. Aceasta îți poate oferi energie suplimentară atunci când bateria telefonului tău este pe terminate.

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Serialul numărul, 1 pe Netflix. E inspirat din evenimente reale și a oprit planeta în loc!
Click.ro
Ultimele mesaje trimise de pe front de soldații ruși. „E un munte de cadavre”. Mărturii cutremurătoare
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
O mai ții minte pe Esmeralda? Au trecut 27 de ani de la rolul care a făcut-o celebră pe actrița Leticia Calderon, iar viața ei a bătut orice telenovelă! Cum arată azi, la 56 de ani, frumoasa actriță / FOTO
Unica.ro
Atenție la banii din portofel! S-ar putea să fie falși. Ce se întâmplă
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
S-a stins din viață marele actor. Lumea toată l-a iubit: Nu e corect, merita mai mult timp!
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Rezultate Loto azi, 22 decembrie 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro