Ce se întâmplă cu școlile după ce Bucureștiul a intrat în scenariul roșu. Reacția ministrului Educației

Ce se întâmplă cu școlile după ce Bucureștiul a intrat în scenariul roșu. Reacția ministrului Educației
Ce se intampla cu scolile dupa ce Capitala a intrat in scenariul rosu

Ministerul Educației o să facă o solicitare către Comitetul Național pentru Situații de Urgență de modificare a scenariilor în baza cărora o să funcționeze școlile în așa fel încât elevii din clasele terminale, respectiv a opta și a XII-a să poate să meargă fizic la cursuri în localitățile care sunt deja în scenariul roșu, potrivit evoluției ratei de infectare cu SARS-CoV-2, a spus azi ministrul Sorin Cîmpeanu.

Ce se întâmplă cu școlile după ce Bucureștiul a intrat în scenariul roșu

„Ministerul Educaţiei, având în vedere importanța examenelor naţionale – Bacalaureat și Evaluare Națională – pentru viitorul oricărui tânăr şi pentru viitorul acestui stat, va face direct către CNSU o solicitare de modificare a scenariilor după care vor funcționa școlile în aşa fel încât școlile cuprinse în localitățile care sunt deja în scenariul roşu conform evoluţiei ratei de infectare să poată permite elevilor din clasele terminale să meargă cu prezenţă fizică în şcoli. Este deja elaborată şi va fi transmisă CNSU în următoarele minute. Ministerul transmite solicitare către CNSU. CNSU este îndreptăţit să ia o decizie asupra acestei solicită”, a precizat Cîmpeanu, la Antena 3.

El a spus că, în calitate de ministru al Educaţiei, va susține principiul că „şcolile se închid ultimele şi se deschid primele”.

„Este vorba despre o rată de infectare, din păcate, peste 3 la mie, dar este 3,05. Dacă am lua în considerare la populaţia reală a Bucureştiului şi nu la cea cuprinsă în statistici probabil că am fi uşor sub 3. Asta este o consideraţie secundară”, a mai spus a ministrul.

„Ministerul Educaţiei va face toate demersurile în aşa fel încât fâşia îngustă între dreptul la educaţie şi dreptul la sănătate (…) să nu se transforme într-o falie. Ministerul Educaţiei va face toate demersurile care îi stau în limitele de competenţă pentru ca elevii să poată beneficia de maximum de pregătire posibilă în vederea susţinerii examenelor naţionale. De asemenea, va face eforturi şi pentru susţinerea activităţii remediale pentru elevii celorlalte clase care nu vor susţine anul acesta examenele naţionale”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Când se dau simulările

Ulterior, la Digi 24, Sorin Cîmpeanu a spus că până în prezent nu a primit un răspuns la adresa prin care solicita ca alevii din clasele a VIII-a și a XII să meagă fizic la școală și în scenariul roșu. Ministerul Sănătății a răspuns însă și a aprobat ca elevii să poată fi prezenți la școală la susținerea simulărilor examenelor naționale, a mai susținu Cîmpeanu.

Data când vor avea loc loc simulările:

29 martie 2021: Limba şi literatura română;
30 martie 2021: Matematică;
31 martie 2021: Limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă).

Sorin Cîmpeanu s-a declarat însă „convins” că „până luni” elevii claselor a VIII-a și a XII-a vor afla dacă vor putea merge în continuare la școală.

De menținat este că Bucureștiul a intrat din nou în scenariul roșu după ce, azi rata de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 3,05%. În acest scenariu, sunt deschise creșele și grădinițile și la școală merg numai elevii din clasele primare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI