Ce se întâmplă cu școlile dacă București intră în carantină. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul zilei

Ce se întâmplă cu școlile dacă București intră în carantină. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul zilei
Sorin Cîmpeanu, anunț despre ce se va întâmpla cu școlile dacă București intră în carantină

Carantinarea Bucureștiului ar putea avea loc din moment în moment, în condițiile în care rata de infectare în Capitală a trecut de 6 la mia de locuitori. Conform legii, orașul ar trebui să fie închis. Autoritățile susțineau ieri că încearcă să evite aceste măsuri restrictive în perioada următoare. În schimb, cifrele sunt luate în vedere în ședința care urmează să se desfășoare la Prefectură. Primul gând al multora se îndreaptă în aceste condiții spre școli. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cere ca acestea să fie închise doar dacă se instituie carantina.

Sorin Cîmpeanu, solicitare către ministrul Sănătății în privința școlilor în caz că București intră în carantină

Cu puțin timp în urmă, prefectul Capitalei a anunțat că a cerut propuneri de la cei din Comitetului Municipal al Bucureștiului pentru Situații de Urgență pentru măsurile care vor fi implementate în zilele următoare. După ce acestea vor ajunge la Prefectură, în cursul zilei de astăzi oficialul va convoca un comitet municipal online, unde vor avea loc discuții pe această temă.

Între timp, ministrul Cîmpeanu i-a adresat o solicitare ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, prin care cere ca școlile din București să fie închise doar dacă Bucureștiul intră în carantină.

Bucureștiul a depășit pragul critic de 6 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, a anunțat Alin Stoica, prefectul Capitalei. El a spus că cere tuturor membrilor comitetului municipal să îi trimită propuneri pentru a ține sub control situația epidemiologică.

Scandal la Timișoara după inconsecvența de la București 

Autoritățile județene din Timiș se plângă că oficialii de la București văd doar cifre și nu acceptă soluții. Președintele Consiliului Județean Alin Nica nu vede cu ochi buni hotărârea secretarului de stat Raed Arafat de a carantina Timișoara pentru trei zile și a făcut publice mai multe soluții pentru evitarea prelungirii acestei măsuri.

„Accelerarea vaccinării, cooptarea medicilor de familie și a tuturor persoanelor din această sferă pentru a aduce un rezultat mai bun, creșterea cu 50% a numărului de doze alocate Timișului. O altă măsură pe care o propun este ca forețele de ordine să participe proactiv în locurile țintite unde sunt probleme de nerespectarea regulilor”, a declarat oficialul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI