Carantina în București, pe ultima sută de metri? Ce spun autoritățile după ce s-a depășit incidența de 6 la mie

Carantina în București, pe ultima sută de metri? Ce spun autoritățile după ce s-a depășit incidența de 6 la mie
Ministerul Sănătății are deja un plan pentru București

Știrea acestei zile, și nu este una îmbucurătoare, este despre incidența ratei de infectare in București. Conform comunicatului dat de Prefect se arată că incidența ratei de infectare a crscscut la 6.22 la mie. Asta înseamnă că Prefectul și Comitetul pentru situații de urgență se pregătesc de carantinarea totală a Capitalei.

UPDATE 16:58: DSP aduce lista cu recomandări pentru Capitală. Autoritățile doresc să închidă: școli, creșe, afterschool, locuri de joacă, mall-uri, cu excepția supermarket-urilor, spălătoriilor și farmaciilor, locurile de joacă din interior și exterior

A crescut incidența ratei de infectare în București

Informația furnizată de Prefectura Capitalei despre incindența ratei de infectare era previzibilă și așteptată. Mai ales n contextul creșterii cazurilor de noi infectări. Comunicatul a fost emis în jurul prânzului și cifra este de  6.22 la mie. Asta înseamnă că Prefectul și Comitetul pentru situații de urgență se pregătesc de carantinarea totală a Capitalei.

„Indicele comunicat de DSP este de 6,22 la mie, fapt care ne determină să cerem tuturor membrilor CMBSU ca până la finele zilei să ne transmită propuneri. În acelaşi timp, aşa cum am discutat ieri, aşteptăm analiza DSP.

(…) După ce primim la finele zilei propunerile, convocăm CMBSU online, cel mai probabil în cursul zilei de mâine”, a spus Alin Stoica, conform AGERPRES.

 

Incidența ratei de infectare bagă Bucureștiul în carantină

Următorul pas este ședința de urgență între Prefect și Comitetul pentru situații de urgență. În ședință se va discuta pe marginea deciziilor ulterioare ce se vor lua. În aceste condiții, având în vedere incidența, măsura care ar trebui luată ar fi de carantinare totală a Capitalei.

La o asemenea cifră, de 6,22 la mia de locuitori, una din decizii ar fi suspendarea cativității unităților de învățământ și trecerea în predarea online exclusivă.

Ministerul Sănătății are deja un plan pentru București

Conform unor date publicate de Antena 3, Ministerul Sănătății ar avea deja un plan de carantinare a Capitalei. Conform acestora, Ministerul ar putea impune carantinarea de weekend, în care ar putea fi închise toate mall-urile, sălile de fitness. În același timp circulația ar fi restricționată și condiţionată de declaraţie pe proprie răspundere.

Un alt punct al posibilei carantinări, ar fi permisunea de a circula în caz de urgenţă medicală. Circulația pentru îngrijire persoane vârstnice, sau pentru achiziţionare alimente esenţiale. Dacă locuitorii capitalei nu se încadrează în punctele de mai sus, li se va interzice părăsirea localităţii și se va interzice circulaţiei pe timp de noapte între orele 18.00 – 05.00.

În București Prefectul anunța pe 21 martie, prelungirea scenariului roșu, bazându-se pe datele care arătau incidența ratei de infectare mare. Acum, odată cu mărirea cifrei la 6,22 la mia de locuitori, este mai mult ca posibilă intrarea în carantină totală, cât mai curând posibli. Rămâne să se comunice astăzi, din partea Prefecturii Capitalei, decizia de la finalul ședinței cu membrii Comitetului pentru situații de urgență.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI