Marea dilemă a părinților: cum vor decurge lucrurile în momentul în care copiii se întorc în bănci, căci numai când te gândești la clasele cu 20 de elevi, de exemplu, ca părinte, începi să ai emoții. Principiul autorităților este același: „Mai bine previi decât să tratezi”.
Proiectul şcoala online a stârnit mai mult nemulţumiri decat aprecieri. Pe lângă lipsa resurselor materiale, părinţii sunt acum speriaţi că aducerea copiilor în clase ar putea însemna un nou val de contaminare.
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că pe durata verii va fi gestionată fiecare etapă cu privire la pandemie, așa încât la finalul lunii august autoritățile să fi decis deja când va începe noul an școlar și ce măsuri ar trebui luate pentru limitarea răspândirii noului virus în rândul elevilor.
„Ne vom gestiona perioada de vară, vom evalua fiecare etapă, și aproape de septembrie vom vedea care e situația. La sfârșitul lunii august vom ști ce vom face în septembrie”, a spus Nelu Tătaru, adăugând rugămintea către români de a fi în continuare precauți și de a respecta normele de distanțare socială pentru că există încă ”o cocoașă a acestui moment pandemic”.
Ministrul Tătaru avertizează că amânarea măsurilor de relaxare de la 1 iulie trebuie să fie un semnal de alarmă. De asemenea, oficialul a spus, luni seară, la Digi 24, că riscul unei politizări excesive a situației medicale din care încă nu am ieșit este însăși sănătatea populației. Întrebat dacă a avut cineva interesul ”să strice” situația epidemiologică a României, pericolul fiind, în fapt, activitatea economică a țării, Tătaru a spus:
„Vreau să cred că nu, dar în tot ce am putut vedea în ultima perioadă, o parte a eșichierului politic s-a grăbit un pic în a sărbători un anumit moment și a crede că am trecut într-o pantă bună. Nu. Repet în continuare: încă n-am ieșit din momentul medical. L-am agravat în această perioadă. Încă n-am început să reparăm acel moment economic, după aceste șase luni. Este și timp pentru politică”.