Ce se întâmplă cu salariile profesorilor, dacă nu se îngheață anul școlar. Anunțul oficial

Ce se întâmplă cu salariile profesorilor, dacă nu se îngheață anul școlar. Anunțul oficial
Ce se întâmplă cu salariile profesorilor pe perioada stării de urgență

Anul școlar nu va fi înghețat, chiar dacă școlile vor fi închise cel puțin o lună, în conformitate cu prelungirea stării de urgență în Romania, până la jumătatea lunii mai. Ministrul Educației a anunțat, totodată, că simulările pentru Bac și Evaluarea Naţională au fost anulate. În acest context, ce se întâmplă cu salariile profesorilor? Vezi anunțul făcut de Monica Anisie.

Ce se întâmplă cu salariile profesorilor

Ministrul Educției, Monica Anisie, a dat asigurări că salariile profesorilor nu vor fi afectate de criza provocată de pandemia de coronavirus. Așadar, cadrele didactice nu vor intra în șomaj tehnic.

„Am făcut această precizare către colegii mei profesori și repet informația că salariile profesorilor se plătesc așa ca până acum, că nu se pune în niciun caz problema somajului tehnic la nivelul sectorului Educație. Noi am făcut o precizare la nivel de MEC, am transmis-o către inspectoratele școlare, am recomandat cadrelor didactice ca în perioada vacanței, 3-21 aprilie, să intre în concediu de odihnă“, a declarat șefa Educației.

În ceea ce privește reluarea activității școlare, Monica Anisie a subliniat că desfășurarea orelor se va face tot în spațiul online, nu în clase, imediat după încheierea vacanței.

O altă decizie importantă ce trebuie menționată este următoarea: anul școlar nu va fi înghețat chiar dacă pe perioada stării de urgență nu se vor ține cursuri!

„Am precizat faptul că nu se îngheață anul școlar și vom găsi soluții ca activitatea să fie reluată, deci reîntoarcerea sau reluarea cursurilor va fi în relație directă cu perioada evoluției pandemiei de coronavirus în România“, a punctat ministrul.

Simulările pentru Bac și Evaluarea Naţională 2020, anulate

Totodată, ministrul Educației a anunțat că simulările examenelor pentru elevii din clasele a 8-a și a 12-a au fost anulate.

Ministrul Educției, Monica Anisie
Ministrul Educției, Monica Anisie

„În ceea ce privește simulările, este clar, ele sunt anulate. Dar am înlocuit aceste simulări cu testele de antrenament. Vreau să subliniez că este bine ca testele să fie rezolvate sub îndrumarea profesorului de la clasă“, a spus Monica Anisie pentru televiziuni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI