Ce se întâmplă cu românii nevaccinați care vor să participe la evenimente. Raed Arafat a făcut anunțul acum

Ce se întâmplă cu românii nevaccinați care vor să participe la evenimente. Raed Arafat a făcut anunțul acum
Ce se întâmplă cu românii nevaccinați care vor să participe la evenimente

Vaccinul anti-covid-19 a ajuns și în România. Deja avem cadre medicale vaccinate și urmează să mai primim doze, conform celor declarate de Kalus Iohannis la finele anului 2020. Dar azi s-a aflat ce se întâmplă cu românii nevaccinați care vor să participe la evenimente.

Ce se întâmplă cu românii nevaccinați care vor să participe la evenimente.

Sâmbătă seară, 2 ianuarie 2021, Raed Arafat a făcut mai multe declarații în cadrul unei emisiuni de la Antena 3. Acesta a răspuns unei întrebări arzătoare, care este pe buzele multor români care nu vor să se vaccineze. Și anume: vor mai avea voie să participe la evenimente publice?

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a făcut o declarație menită să îi liniștească pe români. Acesta susține că cei nevaccinați anti-covid-19 nu vor fi ”discriminați”, ci vor fi primiți în cadrul evenimentelor care, sperăm cu toții, se vor organiza pe parcursul anului 2021.

Raed Arafat, despre românii nevaccinați anti-covid-19

„E posibil să fie unele întâlniri internaționale să îți spună că ‘Poți să vii dacă ești vaccinat’. Noi am zis că în România nu vom aplica astfel de discriminări. Dar în afară e posibil să îți spună că acum e posibil să vii dacă arăți că ești vaccinat”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Raed Arafat crede că vom avea mai multe cazuri în 2021

Șeful DSU a mărturisit, tot azi, că el crede că numărul cazurilor de coronavirus din România va crește după perioada sărbătorilor. Și totul pentru că oamenii au ales să aibă sărbători fericite, unii singuri, acasă, alții cu familia sau la munte. Raed Arafat este de părere că există și români care au ales să ignore măsurile de siguranță impuse de autorități.

„Clar că după sărbători este posibil să avem din nou o creștere, această creștere depinde cât este de mare și de abruptă, am mai spus și în alte momente, nu e totuna să crească încet sau să crească controlabil, să se oprească la un platou mai mic sau să crească vertiginos și să ajungem la un impact major pe sistemul sanitar, așa cum am avut acum 2-3 săptămâni, mai ales la ATI”, a spus Raed Arafat.

„Este probabil să vedem o creștere după perioada sărbătorilor, mai ales pe partea celor care nu au respectat măsurile, mulți au respectat, au petrecut în familie, dar e clar că o parte nu au respectat, dovadă sunt miile de amenzi din prilmele zile ale anului”, a arătat secretarul de stat în MAI.

Raed Arafat, despre vaccinarea anti-covid-19

Din păcate, românii care sperau că vor avea parte de o revenire la normal după ce se vaccinează au primit o veste proastă. Chiar dacă acceptă imunizarea, aceștia tot vor fi nevoiți să respecte regulile actuale. Adică vor păstra distanța socială, dar și masca de protecție la gură.

„Începerea vaccinării nu este egal cu finalizarea problemei și începerea unei relaxări. Înseamnă începutul unui drum care va dura câteva luni și o să vedem efectul scontat și până vom vedea că un număr semnificativ din populație s-a vaccinat, avem două fronturi care merg în paralel. Frontul de luptă cu virusul și frontul de vaccinare, care o să ducă la revenirea la normalitate. Vaccinul este o lumină de la capătul tunelului, dar mai avem mult până la lumina asta”, a arătat Raed Arafat, conform digi24.ro.

Raed Arafat, despre starea de alertă

„Nu decid eu, se propune la nivel înalt, dar nu cred că am trecut de momentul în care să renunțăm la starea de alertă. Încă nu am ieșit la liman, încă e posibil să vedem creșteri din nou. Este posibil să se prelungească, se va discuta în următoarea săptămână”, a declarat șeful DSU.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI