S-a aflat ce se întâmplă cu România după investirea lui Joe Biden la Casa Albă în 2021. Ce se întâmplă după ce între SUA și Europa, în ultima perioadă, a fost un scandal continuu, citiți în articolul de mai jos.
S-a aflat adevărul ce se întâmplă cu România după investirea lui Joe Biden în fucția de președinte al Americii. În ultimii a existat un scandal continuu între Casa Albă și Europa, iar asta se va schimba de mâine. Astfel, Uniunea Europeană și America vor reâncepe relațiile după învestirea lui Joe Biden.
De asemenea, în primele zile de mandat, noul președinte Joe Biden va readuce SUA în acordul nuclear cu Iranul, precum și în Acordul de la Paris. Astfel, Joe Biden vrea să facă pace cu partenerii din țările NATO. Noul președinte a spus-o încă din timpul campaniei electorale.
”Cine este primul lider mondial pe care l-ați aborda? Aș convoca imediat o întrunire a liderilor din țările NATO ca să le transmit un mesaj clar: Ne-am întors!”, a spus Joe Biden.
”Victoria lui Joe Biden înseamnă, în particular, un lucru: șanse noi
pentru parteneriatul transatlantic. Vom avea mult de muncă pentru a relansa parteneriatul transatlantic”, a explicat Heiko Maas, ministrul german de Externe.
De asemenea, trebuie precizat că noua relație dintre americani și țările NATO nu va înseamna revenirea la epoca Barak Obama. Joe Biden va cere și el ca partenerii să aloce doi la sută din PIB pentru armată. În plus, decizia lui Donald Trump de a retrage soldații din Germania este acum sub semnul întrebării.
Pentru România, asta va înseamna că numărul de soldați americani de la bazele Mihail Kogălniceanu, Deveselu și Câmpia Turzii nu va crește de la 1.300 la 2.000, așa cum spunea președintele României, Klaus Iohannis.
În plus, armata română va continua însă să cumpere de la americani. Va cheltui nu mai puțin de cinci miliarde de dolari în anii următori. În mandatul lui Donald Trump, România a încheiat contracte în valoare de șapte miliarde de dolari. În schimbul banilor, au venit avioane F-16, transportoare blindate și sisteme de rachete.
De asemenea, și la nivel de guverne, lucrurile progresează. Anul trecut, 2020, țara noastră și Statele Unite au semnat o nouă Foaie de parcurs care consolidează conlucrarea la nivel de apărare și securitate.