Ce se întâmplă cu proiectul „Străzi deschise” al lui Nicușor Dan, în valul 4 al pandemiei

Ce se întâmplă cu proiectul „Străzi deschise” al lui Nicușor Dan, în valul 4 al pandemiei
Primarul general vine cu o veste proasta

Proiectul străzi deschise, propus și implementat de Nicușor Dan, presupunea ca centrul Capitalei să fie pietonal în weekend.

Nicușor Dan, decizie radicală după ce București a depășit rata de 6 cazuri de covid la mia de locuitori

Inițiativa a atras mulți oameni, care s-au plimbat weekend de weekend pe străzile din centrul Bucureștiului, bucurându-se de bulevarde fără trafic și poluare fonică.

Acum, rata de incidență covid din Capitală a depășit pragul de 6 la mie, așa că primarul Municipiului București a decis suspendarea proiectului străzi deschise.

„Ținând cont că rata de infectare cu virusul SARS-COV-2 a depășit azi 6 la mie în București, proiectul de week-end „Străzi Deschise” va fi suspendat.

Apelez la înțelegerea bucureștenilor în legătură cu această decizie și sper ca perioada de suspendare să fie cât mai scurtă. Rog în continuare bucureștenii să ia măsuri de autoprotecție pentru a limita răspândirea bolii, inclusiv evitarea aglomerațiilor.

Să facem împreună eforturile necesare pentru ca sistemul medical din Capitală nu fie copleșit de acest val patru”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Proiectul a început pe 29 mai și trebuia să se desfășoare până pe 17 octombrie. Între șoseaua Kiseleff și intersecția Căii Victoriei cu râul Dâmbovița erau șapte zone care deveneau spații pietonale în weekend.

Noi restricții în București

Conform regulilor impuse de autorități, când incidența infectărilor într-o localitate ajunge la 6 la mie, intră în vigoare noi restricții valabile pe timp de noapte și în weekend.

Printre acestea se numără faptul că persoanele nevaccinate vor putea circula în weekend doar de la ora 5.00 până la ora 20.00, cu anumite excepții, respectiv cu declarație pe proprie răspundere.

Totodată, persoanele vaccinate de cel puțin 10 zile pot circula fără restricții, dar trebuie să aibă la ele certificatul verde.

Magazinele se închid la ora 18.00, iar restaurantele și cafenelele la interior, precum și terasele sunt închise, fiind permisă doar livrarea la domiciliu

În același timp, sălile de fitness și bazinele de înot se închid, iar nunțile și botezurile se interzic. În București, rata de infectare cu covid-19, calculată la 14 zile, a ajuns la 6,33 la mia de locuitori, conform DSP.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI