București a depășit rata de infectare de 6 la mia de locuitori. Ce se va întâmpla

București a depășit rata de infectare de 6 la mia de locuitori. Ce se va întâmpla
Bucuresti a depasit rata de infectare de 6 la mia de locuitori. Ce se va intampla

Informație de ultimă oră! Capitala a depășit rata de infectare de 6 la mia de locuitori. Potrivit regulilor anunțate de autorități, când incidența ajunge la 6 la mie, intră în vigoare noi restricții. Ce urmează să se întâmple în București?

Capitala a trecut pragul de 6/1000

Miercuri, rata de infectare în Capitală a ajuns la 6,33 la mie! Asta înseamnă că se vor lua măsuri noi. Revine carantina în București!

Rata de infectare este în continuă creștere. Astăzi, a trecut de pragul de 6 la mia de locuitori. În perioada următoare vor fi introduse restricții de noapte.

Revine carantina în București

Persoanele nevaccinate circulă în weekend doar de la ora 5.00 până la ora 20.00, pe baza declarației pe propria răspundere. În schimb, bucureștenii care s-au imunizat anti-Covid de cel puțin 10 zile pot circula fără restricții.

Ce se va întâmpla cu magazinele

Magazinele se vor închide la ora 18.00. La rata de incidență de peste 6 la mie, restaurantele și cafenelele la interior, precum și terasele se închid, fiind permisă doar livrarea la domiciliu. De asemenea, sălile de fitness și bazinele de înot se închid, iar nunțile și botezurile se interzic.

Măsurile urmează să fie impuse în urma unei ședințe a Comitetului pentru Situații de Urgență.

Reacția Prefecturii Capitalei, după depășirea pragului de 6 la mia de locuitori

Prefectura Capitalei a avut o primă reacție după depășirea pragului de 6 la mia de locuitori în București.

„Imediat cum am ajuns la această incidență, deocamdată nu se întâmplă nimic pentru că DSP va trebui să vină în 24 de ore cu o analiză și cu propuneri, iar în maximum 48 de ore Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență va trebui să se convoace și să constate această incidență, și evident să pună în aplicare, să dispună măsurile care se impun, evident în baza analizei propuse de către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București”, a declarat Mariana Țipișcă, purtător de cuvânt al Prefecturii Capitalei, la un post TV.

Unde se înregistrează cea mai mare rată a incidenței. A ajuns la 18,07!

Este dezastru în România, din cauza valului patru al pandemiei de coronavirus! Grupul de Comunicare Strategică anunță că valoarea maximă a incidenței raportată în ultimele 14 zile s-a atins în localitatea Zâmbreasca, din judeţul Teleorman, cu 18,07 infectări la mia de locuitori.

Incidenţa cumulată a cazurilor de Covid, la 14 zile, este mai mare sau egală cu 3/1.000 de locuitori în 109 oraşe şi 557 comune, potrivit GCS.

Cele mai mari rate de incidenţă se înregistrează în următoarele localităţi:

  • Zâmbreasca (Teleorman ) – 18,07
  • Ticvaniu Mare (Caraş-Severin) – 14,6
  • Gura Vadului (Prahova) – 13,61
  • Cătina (Cluj) – 12,2
  • Moraviţa (Timiş) – 11,59
  • Garnic (Caraş-Severin) – 10,98
  • Bârsana (Maramureş) – 10,4
  • Moşniţa Nouă (Timiş) – 10,03.

Valeriu Gheorghiță trage un mare semnal de alarmă

Dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a dezvăluit că România se află pe o pantă ascendentă privind noile cazuri de coronavirus. Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare în România a declarat, luni seară, că acea imunitate colectivă de 60-70%, despre care se vorbea iniţial, nu mai este suficientă.

„Ne îngrijorează, nu avem de unde să ştim unde ne vom opri, care va fi momentul la care vom ajunge la acea fază de platou, faptul că în ultimele 24 de ore am avut o rată de pozitivare a testelor de aproape 20 la sută înseamnă enorm, înseamnă un potenţial foarte mare de a genera multe cazuri de aici înainte (…). Suntem pe o pantă ascendentă, suntem pe o creştere exponenţială, varianta Delta este dominantă, generează majoritatea cazurilor pe care le avem azi diagnosticate”, a declarat Valeriu Gheorghiţă la Europa FM.

„(…) Trebuie să înţelegem că, pentru varianta Delta, acea imunitate colectivă de care vorbeam iniţial, 60-70%, nu mai este suficientă. Noi avem nevoie de o imunitate de grup în momentul de faţă de 80 până la 90 la sută”, a mai spus medicul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI