Ce restricții apar de duminică în București. Raed Arafat a anunțat unde se intră doar cu vaccin

Ce restricții apar de duminică în București. Raed Arafat a anunțat unde se intră doar cu vaccin
Raed Arafat a făcut anunțul

Începând de duminică, 19 septembrie, apar noi restricții în București. Șeful DSU, Raed Arafat, a făcut anunțul care îi afectează pe cei care nu au făcut vaccinul anti-covid.

Ce se întâmplă în București începând de duminică

Valul 4 al pandemiei de covid își face simțită prezența în România, iar autoritățile vin cu noi măsuri restrictive.

Certificatul verde va fi obligatori, iar în unele spații, cei care nu dețin un altfel de certificat nu vor avea să intre. Raed Arafat a anunțat noile măsuri, iar una dintre ele este faptul că barurile și cluburile vor fi deschise doar pentru cei care s-au vaccinat. Intrarea se va face pe baza certificatului verde.

Așadar, nu contează că o persoană apare cu un test negativ recent. În baruri și cluburi se va putea intra doar pe bază de dovadă de vaccin.

În privința nunților în județe în care rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori, evenimentul se va face cu participarea a maximum 200 de persoane și cu asigurarea condițiilor de siguranță sanitară.

În plus, invitații trebuie să prezinte certificatul de vaccinare, testul covid negativ sau dovada trecerii prin boală.

Aceleași condiții sunt valabile și pentru cinematografe, săli de spectacole sau eatru, unde capacitatea maximă va fi de 50% pentru localitățile unde rata incidenței depășește 3 la mia de locuitori.

Masca de protecție va fi obligatorie pe tot arcursul șederii la interior, iar la intrare se prezintă certificatul verde pe baza căruia se va intra înăuntru.

În București, rata de incidență cumulată la 14 zile, în data de 18 septembrie, orele 10:00 este de 2,33/1000 de locuitori.

Începând de duminică se dispun o serie de măsuri pentru 14 zile, urmând să fie reevaluate.

Iată măsurile de restricție care intră în vigoare de duminică, 19 septembrie:

  • „este obligatorie  purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, pe o rază de 50 m în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru.
  • este permisă desfăşurarea orelor de educaţie fizică doar în spaţii deschise, fără obligativitatea purtării măştii de protecţie.
  •  în spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimun 1 metru între persoane.
  • în spaţiile închise sau deschise competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spaţiului. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”, se arată în Hotărârea de Guvern. 
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI