Ce se întâmplă cu parcurile din Capitală după ce s-au deschis cele din Sectorul 2. Apelul făcut de viceprimar

Ce se întâmplă cu parcurile din Capitală după ce s-au deschis cele din Sectorul 2. Sursa foto: hotnews.ro

Sectorul 2 din Capitală a decis redeschiderea parcurilor mari, iar municipalitatea face un apel către celelalte sectoare să le urmeze exemplul, deoarece bucureștenii nu au unde să alerge și să desfășoare activitățile trecute de altfel și în declarația pe prorie răspundere.

Ce se întâmplă cu parcurile din Capitală după ce s-au deschis cele din Sectorul 2

Așadar, bucureștenii din Sectorul 2 pot ieși la plimbare pe aleile parcurilor mari din sector, unde pot face mișcare. Măsura a fost luată de viceprimarul Sectorului 2, care a decis sâmbătă deschiderea parcurilor mari din acest sector al Capitalei, în condiții stricte de prevenție și siguranță. Locurile de joacă rămân însă închise, la fel și foișoarele de socializare, terenurile de sport sau zonele pentru fitness. Mai mult, la toate intrările în parcurile din Sectorul 2, cetățenii sunt întâmpinați de panouri pe care sunt scrise măsuri suplimentare de protecție.

„Am hotărât deschiderea parcurilor mari, de trecere, din Sectorul 2, ca o altă măsură de prevenție, în această perioadă de pandemie. De sâmbătă, 9 mai, sunt redeschise 20 de parcuri, administrate de noi. Parcurile devin acum o extindere a trotuarelor, a spațiilor pe care locuitorii Sectorului 2 le foloseau până acum pentru activitățile permise de declarația pe propria răspundere. Atât timp cât ai un parc în proximitatea locuinței, mi se pare mai sigur ca cetățenii să alerge sau să se plimbe într-un spațiu amenajat, departe de poluare sau aglomerație.

Ce se întâmplă cu parcurile din Capitală după ce s-au deschis cele din Sectorul 2
Ce se întâmplă cu parcurile din Capitală după ce s-au deschis cele din Sectorul 2. Sursa foto: hotnews.ro

Parcurile s-au umplut de bucureșteni

Nu putem considera bucureștenii iresponsabili sau inconștienți și să ne imaginăm că atunci când intră pe aleile unui parc devin alți oameni și nu mai respectă măsurile de prevenție. Fac un apel la celelalte administrații din București să deschidă parcurile mari pentru oameni, în aceleași condiții în care le-am deschis în sectorul 2″ , a declarat viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu.

Dan Cristian Popescu a verificat duminică situația parcurilor deschise și s-a declarat mulțumit de ceea ce a găsit. Locuitorii Sectorului 2 au respectat regulile impuse și nu au fost raportate niciun fel de incidente. Pe Facebook însă au apărut fotografii cu parcurile pline de oameni, iar paznicii nu apăreau pe nicăieri.În plus, copiii se dădeau în leagăne nestingheriți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI