Gabriela Firea, vestea așteptată de toți bucureștenii. Când se vor redeschide parcurile

Gabriela Firea, vestea așteptată de toți bucureștenii. Când se vor redeschide parcurile

Gabriela Firea a făcut anunțul pe care toți românii îl așteptau cu sufletul la gură. Izolarea la domiciliu și lipsa ieșirii în parcuri a fost și este pentru majoritatea cetățenilor o provocare extrem de dificilă. În contextul relaxării restricțiilor pe data de 15 mai, edilul Capitalei vorbește despre posibilitatea de a redeschide parcurile.

Ce schimbări vor avea loc începând cu data de 15 mai

Parcurile ar putea fi redeschise în trei săptămâni, aceasta a fost declarația Gabrielei Firea într-o intervenție telefonică cu jurnalistul Ion Cristoiu. Teatrele vor rămâne cu ușile închise pentru spectatori, însă vor avea reprezentații online. Cu privire la transportul în comun, primarul Capitalei afirmă că va fi nevoie de măsuri de igienă și prevenție foarte mari.

În cadrul aceleiași intervenții telefonice, Gabriela Firea a dezvăluit la ce trebuie să se aștepte bucureștenii în următoarea perioadă.

Am repornit activitatea pe toate șantierele din Capitală. Am scris un set de reguli, le-am spus că așa stă treaba, trebuie să respectați regulile și doar în aceste condiții repornim șantierele. Au înțeles, au semnat și așa se întâmplă acum.

La transportul în comun vom reveni treptat și sunt de acord ca statul să fie cel care asigură măsurile de protecție pentru cetățeni.

Dacă toată lumea ar înțelege, ar purta mască, ar limita contactul cu ceilalți, poate ar trebui să luăm în calcul redeschiderea parcurilor, ar fi o soluție. Facem analize în această perioadă și cred că ar trebui să redeschidem parcurile, în special parcurile mari, unde ar fi mai mic pericolul să se întâlnească multe persoane în același loc.

Teoretic, dacă fiecare ar fi responsabil și ar respecta distanță de 2-3 metri față de ceilalți cetățeni și nu merg în zona băncuțelor să joace table rummy etc sau în zona locurilor de joacă, unde ar sta 30-40 de mame care își supraveghează copilașii. Analizăm în această perioadă redeschiderea parcurilor””, a spus Gabriela Firea, citată de Antena 3.„, a spus Gabriela Firea.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI