16 sept. 2020 | 09:37

Scad taxele pentru facultățile din București? Studenții au făcut cerere specială

Știri generale
Scad taxele pentru facultățile din București? Studenții au făcut cerere specială
Universitatea București: Studenții, cerere specială pentru scăderea taxelor

Studenții vin în spațiul public cu o cerere specială. Ce doresc tinerii și cum își argumentează cererea ca taxele pentru facultățile din București să revină la prețuri mai avantajoase pentru ei?

Universitatea București: Studenții, cerere specială pentru scăderea taxelor

Studenții Universității București cer reducerea taxelor cu 30% pe fondul crizei sanitare. Tinerii și-au înșiruit doleanțele în cadrul unei scrisori deschise unde au cerut ca anul I să urmeze cursurile față în față, dar și reducerea taxelor cu 30% pe fondul pandemiei de coronavirus care a generat dificultăți financiare pentru mai mulți tineri, lucru care ar putea duce la creșterea ratei abandonului universitar. Cele precizate anterior vor fi discutate azi într-o ședință, pentru ca Senatul Universității din București să voteze scenariile propuse pentru funcționarea facultăților.

Marian Preda, rectorul UB, a declarat că șapte facultăți vor avea activitatea exclusiv online, iar celelalte 12 vor avea și activități mixte.

”În general, însă, vor fi activități online”, a spus Preda, într-un interviu pentru Hotnews.

Lucrurile sublinate de tineri în scrisoare sunt reale probleme. Rata abandonului școlar va fi mai mare în rândul studenților din anul I, iar creșterea cheltuieilor în contextul pandemiei ar putea ridica și mai mult rata tocmai din prezența lipsă a diverselor job-uri de început pentru cei veniți din provincie și nu numai pentru a-și putea acoperi măcar strictul necesar.

Studenții cer scăderea taxelor din București în contextul pandemic

Studenții cer scăderea taxelor din București în contextul pandemic

Propunerile tinerilor

Tinerii au propus reducerea taxelor facultăților cu 30% tocmai pentru că activitatea Universității va fi aproape exclusiv online sau în regim hibrid, lucru care reduce considerabil cheltuielile insitutiției în privința utilităților, a personalului, dar și cheltuielile acestor vremuri precum măști și dezinfectanți sau produse speciale pentru curățenia în incintă.

„Este de datoria tuturor membrilor comunității noastre academice să depună diligențele necesare pentru a asigura o tranziție de la mediul preuniversitar la cel universitar cât mai facilă pentru viitorii boboci”, au declarat studenții.

„Este o măsură socială, de sprijin, pentru studenții UB, care ar trebui să reprezinte o normalitate într-un stat european ce pretinde că promovează politici de protecție a tineretului din toate punctele de vedere: sanitar, financiar, educațional. Echipa de studenți senatori susține adaptarea activităților educaționale în regim online la exigențele unei utilizări corespunzătoare a computerului, astfel încât numărul orelor petrecute în fața ecranului să nu afecteze concentrarea și sănătatea studenților, favorizând un stil de viață sănătos al tineretului, în timp de pandemie”
Reprezentanții studenților UB (Sursa: libertatea.ro)

  • Școala Națională de Studii Politice și Administrative și Academia de Studii Economice au decis deja ca activitățile didactice cel puțin din primul semestru al anului universitare 2020-2021 să se rezume la sistemul online.
Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Statul plătește 138.000.000 $ din cauza ”celui mai înfricoșător monstru”, condamnat la 360 de ani de închisoare
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Băncile din România sunt obligate. Anunț pentru toți românii care au credite la bancă
Capital.ro
Veste bună pentru turismul românesc: Noua autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Servicii medicale fără card de sănătate! Decizia CNAS luată la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro