02 nov. 2022 | 14:11

Ți-ai spălat dinții greșit toată viața. Eroarea uriașă pe care o fac toți oamenii, din păcate

Utile
Ți-ai spălat dinții greșit toată viața. Eroarea uriașă pe care o fac toți oamenii, din păcate
Cum trebuie să îți speli corect dinții?

Dantura este extrem de importantă, dar nu mulți știu cum să o îngrijească în mod corect. Majoritatea oamenilor fac greșeli uriașe atunci când vine vorba despre periajul dinților și nu respectă programările constante la dentist. Cu siguranță cei mai mulți s-au spălat pe dinți greșit toată viața. Cum trebuie să procedezi și care este metoda potrivită pentru îngrijirea dinților tăi? Iată ce trebuie să faci!

Cum să îți speli corect dinții: majoritatea oamenilor procedează greșit

Spălatul pe dinți este o practică pe care o facem în fiecare zi, dar nu mulți știu că procedează greșit în timpul activității importante. Specialiștii recomandă ca toată lumea să apeleze la dentiști pentru o sănătate orală bună. Din păcate, până și cea mai ușoară procedură făcută de fiecare acasă este greșită de cei mai mulți.

Experții susțin că cel mai bine este să îți împarți gura în 4 sectoare, începând cu sectorul de sus din dreapta, apoi cu cel din stânga sus, urmând sectorul stânga jos și dreapta jos. În felul acesta ești sigur că ai curățat bine toate zonele și că nu îți vor rămâne resturi între dinți. De asemenea, în periaj contează și timpul pentru fiecare parte.

Este necesar să acorzi 30 de secunde pentru fiecare zonă. În ceea ce privește tehnica, este important să treci de la gingie la dinte și nu invers. Pasul final este perierea limbii din interior spre exterior. În mod ideal ar trebui ca fiecare om să își spele dinții la 20 de minute după masă sau cel puțin de două ori pe zi.

Câtă pastă de dinți trebuie să folosești?

Cei mai mulți cred că este bine să folosească multă pastă de dinți, dar nu este așa. Măsura ideală pentru un periaj este foarte puțină pastă de mărimea unui bob de mazăre. Dacă pui prea mult produs riști să provoci foarte multă spumă, lucru care te va face să scuipi și să termini dinții de spălat mai repede decât ar fi nevoie.

În plus, pasta în cantități mai mari poate crește riscul de a ingera mult produs cu fluor, compus dăunător sănătății tale. Cel mai bine este să compari pasta pusă pe periuța ta cu un bob de mazăre sau unul de fasole.

În felul acesta vei proceda ca la carte. De asemenea, experții sugerează să nu sari peste vizitele la dentist și să îți rezolvi problemele apărute pe parcurs precum carii sau lipsa dinților din timp pentru a evita diverse probleme mai grave.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Tragedie în sport. Fotbalist ucis la doar 21 de ani, în Hunedoara
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Mașinile care nu mai trec ITP-ul. Vor pica inspecția tehnică periodică
Capital.ro
Soluția naturală cu care trebuie să uzi mușcatele în luna mai. Așa vor fi pline de flori toată vara
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro