Sportul trebuie să facă parte din viața tuturor. Acesta te ajută să ai o minte mai clară, să fii mai sănătos, disciplinat, atent, dar și să ai în cele din urmă corpul pe care îl dorești. Mișcarea te face să te odihnești mai bine și astfel să îți îndeplinești activitățile de peste zi exact așa cum ai vrea. La ce și cum te ajută dacă îți faci acest obicei? Cu siguranță vei observa schimbările imediat.
Alergarea zilnică are multe beneficii de care unii oameni nu sunt conștienți. Mulți preferă să facă însă exerciții în locul unei simple alergări zilnice. Trebuie să știi că alergarea pentru sănătate și alergarea pentru sport sunt diferite.
Rularea ușoară cu un impuls de cel mult 110-120 de bătăi pe minut este folosită activ și în reabilitare după infarctul miocardic, lucru care aduce în prim-plan o dozare corect aliniată.
Corpul poate să fie gândit ca o mașină pe care trebuie să o alimentezi la nevoie. Motorul este reprezentat din sisteme cardiovasculare si respiratorii) si un „corp” (adica un sistem musculo-scheletic).
Orice mișcare într-un ritm accelerat provoacă o ușoară tensiune, iar în doze mici este necesar să mobilizezi corpul. Nivelul de endorfină crește și te face să te simți mai bine și relaxat.
Dacă îți faci un obicei din a alerga 45 de minute pe zi vei vedea cum totul se va schimba pentru tine. De asemenea, ea are un efect pozitiv asupra articulațiilor, tendoanelor și mușchilor.
Mai mult decât atât, sportul te ajută să te detașezi atunci când ai o zi proastă sau când trebuie să fugi de anumite decizii greu de luat. În timp ce alergi poți să elimini tot stresul și toată energia negativă. În felul acesta îți vei face loc pentru o perspectivă mai curață și limpede.
Oamenii au făcut de-a lungul timpului multe evenimente cu și despre sport pentru un scop fantastic. Românii au fost minunați de această inițiativă chiar recent, moment în care mai multe persoane au alergat pentru pace și pentru bunăstarea fiecăruia.
„Uniunea Europeană, prin intermediul programului ,,EU4Moldova: Regiune cheie’” contribuie la îmbunătățirea accesului la servicii sociale de calitate pentru copii și adolescenți, într-o infrastructură socială modernă și prietenoasă copiilor.
Vreau să felicit întreaga comunitate din Cahul pentru implicare și atitudinea pe care o au față de orașul lor. Împreună suntem mai puternici”, a adăugat la rândul său, Gintautas Baranauskas, șef adjunct al secției cooperare al Uniunii Europene în Moldova.