Ce se întâmplă cu carantinarea Bucureștiului. Nicușor Dan a făcut anunțul mult așteptat

Ce se întâmplă cu carantinarea Bucureștiului. Nicușor Dan a făcut anunțul mult așteptat
Nicușor Dan a făcut un anunț despre carantinarea Bucureștiului

Carantina este tot mai aproape de București. Autoritățile încep să vorbească despre posibila închidere a Capitalei dacă vom trece de șase la mie incidență. Anunțul lui Nicușor Dan.

Nicușor Dan, anunț despre carantinarea Bucureștiului

Rata de infectare crește vertiginos în Capitală. Pentru moment, au fost prelungite doar restricțiile deja existente cu încă 14 zile. Prefectul Alin Stoica a anunțat deja că va avea o discuție cu cei de la DSP pentru restricții suplimentare și chiar restituirea lockdown-ului în Capitală.

Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, spune că măsura de plasare a orașului în carantină este evitată „pe cât posibil” prin intensificarea controalelor. Oficialul subliniază importanța respectării regulilor sanitare pe parcursul următoarelor două luni, până când mai mulți români vor fi vaccinați.

„Încercăm evitarea carantinării” 

„Tot ce înseamnă măsuri de închidere a şcolilor, de închidere a activităţilor economice, cum sunt mall-urile, sunt măsuri obligatorii, care urmează nişte acte normative emise de autorităţi naţionale. Noi, autorităţi locale, nu putem decât să ne conformăm. La această discuţie între primul ministru şi primarii din Bucureşti am încercat să găsim acele măsuri efective, dincolo de partea legislativă de reglementare, care să evite carantinarea Bucureştiului”, a spus Nicușor Dan.

„Sunt două chestiuni. Una – o înăsprire normativă acolo unde nu se respectă legea, pentru că am văzut cu toţii locuri unde nu se respectă legea şi pentru care sancţiunea este foarte greu să fie aplicată, iar acesta este atributul autorităţilor naţionale. În ceea ce priveşte autorităţile locale, controlul pe măsurile care există în acest moment, control pe fiecare din secţiuni şi în cazul Primăriei Capitalei e vorba de poliţia locală şi de transportul în comun”, a completat primarul.

Se anunță noi măsuri pentru a-i sancționa pe cei care nu respectă legea 

El a mai spus că poliția locală va face controale în mijloacele de transport în comun, în care se constată frecvent abateri. Edilul a pus accentul pe respectarea măsurilor sanitare și de distanțare pe parcursul următoarelor luni, perioadă în care va sosi în țară o cantitate importantă de seruri anti-COVID-19. Cât despre nerespectarea regulilor de distanțare în cluburi, Nicușor Dan a reamintit că autoritățile naționale au în plan să ia măsuri pentru a-i putea sancționa mai ușor pe cei vinovați.

„Probabil că aţi văzut multe derapaje în cluburi. Există o intenţie – asta este la nivel naţional, pentru că este în autoritatea autorităţilor naţionale – de sancţionare mai rapidă, în măsura în care lucrul acesta se întâmplă. Noi, ca autorităţi locale, ne subordonăm strategiilor guvernamentale.

Trebuie ca fiecare dintre noi şi instituţiile care ne sunt în subordine să impunem acele măsuri de decalare a programului de muncă – 50% la domiciliu – care sunt în vigoare în acest moment şi, de asemenea, fiecare dintre noi, ca autorităţi locale, pe zonele în care avem atribuţii de control, cum este în cazul Primăriei Capitalei la transportul public, să ne asigurăm că ele sunt respectate”, a mai spus acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI