Ce se întâmplă cu bărbatul care a amenințat-o cu moartea pe Maia Morgenstern. Judecătorii au decis pedeapsa

Ce se întâmplă cu bărbatul care a amenințat-o cu moartea pe Maia Morgenstern. Judecătorii au decis pedeapsa
Care este decizia judecătorilor în privința bărbatului care a amenințat-o cu moartea pe Maia Morgenstern?

Judecătorii au decis pedeapsa bărbatului care a amenințat-o pe Maia Morgenstern. Cum va plăti românul pentru fapta sa? Fanii artistei au fost șocați de veștile aflate.

Decizia judecătorilor: care e pedeapsa pentru bărbatul care a amenințat-o cu moartea pe Maia Morgenstern?

Conform unui comunicat al IGPR, a fost deschis un dosar penal care a șocat o țară întreagă, „în urma plângerii unei femei, privind un mesaj cu caracter antisemit ce cuprindea amenințări cu moartea și alte vătămări, transmis pe mai multe adrese de e-mail ale unui teatru”.

Maia Morgenstern a fost amenințată cu moartea de un individ. Cel din urmă a fost plasat în cursul zilei de azi sub control judiciar preț de 60 de zile, informează Mediafax. Dosarul a fost înregistrat inițial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, ulterior a fost declinat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Amintim că amenințările către cunoscuta actriță au venit într-un mesaj semnat de partidul AUR. Președintele formațiunii susține că este vorba despre o „intoxicare incalificabilă” și anunță astfel că persoana care a trimit mesajul nu face parte din partidul pe care îl conduce.

„Ulterior, a fost prezentată procurorului de supraveghere, care a admis propunerea de punere în mișcare a acțiunii penale și a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de cel în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «amenințarea unei persoane sau a unui grup de persoane, prin intermediul unui sistem informatic (…)», faptă prevăzută de articolul 6 indice 1 din O.U.G. 31/2002, privind interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război”
Comunicat IGPR

„Nu trebuie să trecem nimic sub tăcere”

UDMR este alături de una din cele mai bune actrițe pe care le are România și de comunitatea Teatrului Evreiesc de Stat. Kelemen Hunor a transmis că nu este sigur dacă cei care amenință cu moartea sunt în minoritate sau nu, dar nu trebuie ca autoritățile să fie indiferente în astfel de cazuri.

„Nu putem fi indiferenți și nu trebuie să trecem nimic sub tăcere. Nu trebuie nici să uităm pentru că, de-a lungul istoriei, evenimentele tragice au avut loc atunci când a existat o lipsă de solidaritate din partea majorității societății”, a mai detaliat politicianul.

  • Cel care a venit cu amenințări grave asupra artistei are 25 de ani, este din București și suferă de afecțiuni psihice. Un echipaj de poliție s-a deplasat la domiciliul acestuia pentru a ridica echipamentul informatic folosit, urmând a fi predat de bunăvoie, conform unui comunicat de presă din partea procurorilor PJ S3.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI