Ce se întâmplă cu Autostrada Nordului de la 1 ianuarie. E oficial, totul a ajuns la Iohannis

Ce se întâmplă cu Autostrada Nordului de la 1 ianuarie. E oficial, totul a ajuns la Iohannis
Ce se întâmplă cu Autostrada Nordului

După ce proiectul de investiție a fost aprobat în Plenul Camerei Deputaților, lucrările la Autostrada Nordului ar urma înceapă de la 1 ianuarie 2021, iar termenul de finalizare al acestora este 1 ianuarie 2025.

Ce se întâmplă cu Autostrada Nordului de la 1 ianuarie

Proiectul a fost aprobat în plen, unde 211 deputați au votat pentru aprobarea investițiilor la Autostrada Nordului, iar doar un singur deputat s-a abținut. După vot legea urmează să fie trimisă președintelui Iohannis pentru a fi promulgată.

Conform proiectului, se aprobă executarea obiectivului de investiții Autostrada Vama Oar – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava, denumită Autostrada Nordului, potrivit Agerpres.

„Acest obiectiv se finanțează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, din credite externe și din fonduri europene. Termenul de execuție al obiectivului este de 4 ani de la data intrării în vigoare a acestei legi. Prevederile legii intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021”, se arată în inițiativa legislativă.

Ludovic Orban, despre Autostrada Nordului

La începutul lunii septembrie Premierul Orban a vorbit despre mai multe proiecte de infrastructură, printre care și despre Autostrada Nordului. El a dat asigurări că aceasta se va realiza, însă cu o condiție.

”M-ați invitat să mă angajez alături de Ionel Bogdan, de Mircea Cirţ, că Guvernul va sprijini toate proiectele ambițioase pe care le-au prezentat băimărenilor, respectiv maramureșenilor. Astă e rostul meu aici, să garantez că formăm o echipă, să garantez că această echipă va lucra și pentru Baia Mare și pentru Maramureș. Să garantez că vom realiza proiecte care sunt extrem de importante, proiecte care pot să aducă foarte multe beneficii pentru Maramureș” spunea Premierul Ludovic Orban, prezent la lansarea candidatului PNL la Primăria Baia Mare, Mircea Cirţ.

Lucrările la Autostrada Nordului ar urma să înceapă de la 1 ianuarie 2021
Lucrările la Autostrada Nordului ar urma să înceapă de la 1 ianuarie 2021

Orban a Garantat că Autostrada Nordului se va realiza

În luna septembrie, la Baia Mare, premierul Ludovic Orban a declarat Autostrada Nordului va fi construită.

”Şi vă mai zic încă ceva, cred că în 2008 s-a vorbit de Autostrada Nordului, nu știu dacă sunteți la curent. De fapt, Autostrada Nordului era în continuarea drumului expres Baia Mare – Satu Mare – Petea, scopul este de fapt să conecteze Baia Mare cu Suceava, prin Bistrița, Vatra Dornei, actualul Drum Național 18. Şi acum pot să vă spun că așa cum se va realiza drumul expres Baia Mare – Satu Mare – Petea, la fel se va realiza și această autostradă a Nordului”, a susținut premierul Ludovic Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI