Vești proaste pentru bucureștenii de la bloc! Ce se întâmplă cu apa caldă și căldura

Vești proaste pentru bucureștenii de la bloc! Ce se întâmplă cu apa caldă și căldura
Vești proaste pentru bucureștenii de la bloc! Ce se întâmplă cu apa caldă și căldura

Este anunțată o toamnă sumbră în București. Vremea s-a răcit, astfel că oamenii așteaptă căldură în calorifere, dar mulți dintre ei nu au nici măcar apă caldă.

Vești proaste pentru bucureștenii de la bloc!

Din cauza avariilor, dar și a reviziilor de ultim moment, sunt sute de blocuri în această situație. Dar probleme ar putea să apară și la furnizarea căldurii, din cauza vechilor conducte. Noaptea trecută a fost, de altfel, prima noapte în care temperaturile au scăzut sub 10 grade C.

Astfel, peste 400 de blocuri din București nu au apă caldă, din cauza unor avarii, iar în paralel, alte aproape 300 din sectorul 1, peste 100 din sectorul 6, dar și câteva din sectorul 5 au apă călduță spre rece, asta însemnând sub parametrii. Prin urmare, aflăm că zeci de mii de oameni sunt afectați.

”Cu apa caldă suntem la pământ, nu știu ce se întâmplă de vreo… începând din iunie, însă acum de vreo săptămână e un pic călâie. Nu se poate. Pe țeava de apă caldă curge rece, o plătim la preț de apă caldă.”, a declarat un bucureștean, potrivit stirileprotv.ro.

De altfel, Cet Grivița, care aparține de Primăria Sectorului 1, a intrat în revizie de o lună, cu toate că, în mod normal, aceasta avea loc vara.

”Spune că de o lună și jumătate că fac niște remedieri, au pus și anunțuri la intrare, dar nu s-au mai terminat remedierile acestea? ”, a declarat un alt bucureștean, potrivit sursei citate.

Vremea continuă să se răcească

Potrivit ANM, temperatura medie înregistrată noaptea trecută în București a fost mai mică de 10 grade Celsius, fiind fost în jur de 8-9 grade, iar meteorologii spun că vremea se răcește luni seara, așadar temperatura medie la noapte ar urma să fie între 3 și 5 grade Celsius și nici în noaptea următoare nu va depăși 6 grade. Aceasta fiind situația, ar trebui să se încălzească de miercuri caloriferele în Capitală, în locuințele racordate la sistemul centralizat.

″E nevoie și de aerisirea pe scara blocului și totodată fiecare calorifer ar trebui aerisit de către locatari, pentru a permite agentului termic să își facă circulația așa cum trebuie. Pentru că de foarte multe ori sunt probleme cu parametrii la debutul sezonului de încălzire, întrucât nu sunt încălzite foarte bine instalațiile și din cauza aceasta agentul termic nu ajunge la etajele superioare. ”, a declarat Claudiu Crețu, ELCEN.

Claudiu Crețu, ELCEN, a mai spus: ”Sperăm să avem o iarnă ca ultimele trei, adică cu temperaturi rezonabile. ”. Conform primarului ales al Capitalei, Nicușor Dan, reparații serioase vor putea fi făcute abia din primăvară.