30 oct. 2020 | 12:13

Ce se întâmplă cu Andreea Esca de Halloween. Vedeta de la Pro TV a primit o veste tristă

Monden
Ce se întâmplă cu Andreea Esca de Halloween. Vedeta de la Pro TV a primit o veste tristă
Andreea Esca, veste tristă înainte de Halloween

Andreea Esca, Alexia Eram, Adelina Pestriţu sau Mihai Trăistariu se numără printre vedetele autohtone care, vrând, nevrând, vor renunţa cu greu la tradiţia de Halloween, din acest an. Pandemia de COVID-19 şi efectele măsurilor sanitare luate în vederea limitării acesteia nu mai permit organizarea tradiţionalelor petreceri în care să fie etalate cele mai spectaculoase costume create special pentru această ocazie.

Sau, poate că nu, dar pentru a afla răspunsul mai avem ceva de aşteptat!

Ultima zi a lunii octombrie a consacrat, mai ales în anii din urmă, o sărbătoare care nu a fost pe placul tuturor, de la bun început. Este vorba despre Sărbătoarea de Halloween, una care stă sub semnul fricii şi al întâlnirii neaşteptate cu tot felul de personaje venite parcă dintr-o altă lume.

Numai că, din ce în ce mai mulţi români au sfârşit prin a fi cuceriţi de Halloween, cea mai înfricoşătoare sărbătoare din toate timpurile, una de factură păgână.

În fiecare an,în noapte dintre 31 octombrie spre 1 noiembrie, vedete şi oameni de rând, deopotrivă, îşi pregătesc costumele speciale, realizate într-o manieră cât mai trăznită, şi pe care le asortau de cele mai multe ori cu un dovleac cioplit şi transformat în felinar, potrivit tradiţiei.

Prezentatoarea TV s-a costumat an de an

Printre ei, la loc de cinste s-a numărat şi Andreea Esca, cea mai cunoscută prezentatoare a jurnalelor de ştiri, şi nu doar ale celor de la PROTV, pentru care sărbătoarea consacrată pe tărâm american a devenit de mult un excelent pretext pentru distracţie.

Cu ceva ani în urmă, îndrăgita prezentatoare a Ştirilor ProTV alegea câte un costum haios pentru seara de Halloween, deghizându-se, spre exemplu, în schelet şi purtând un dovleac pe cap, astfel încât era imposibil de recunoscut. Sau, alegând doar câte un dovleac pentru a o însoţi la petrecerile din seara cu pricina.

Anul trecut, tradiţia mamei a fost preluată de fiica sa, Alexia. O serie de personaje ciudate, dintre cele mai controversate din lumea filmului, au căpătat viaţă sub puterea vedetelor autohtone, de Halloween. Adelina Pestriţu şi Alexia Eram s-au costumat în vrăjitoarea Maleficent, suverana Răului, în timp ce fiorosul personaj Joker l-a inspirat pe Mihai Trăistariu.

Despre Halloween. Tradiții 

Halloween este o sărbătoare împrumutată de câţiva ani buni şi în România, care şi-a câştigat repede adepţi, mai ales că pentru o noapte te puteai deghiza, după gust, în zâne, prinţese, vrăjitoare sau prinţi, vampiri, mumii ori schelete. Halloween-ul este o sărbătoare de origine celtică, asimilată de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea, în principal prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Sărbătoarea de Halloween a fost influenţată, de-a lungul secolelor, de numeroase culturi.

Ea are sau avea ca echivalent diferite alte sărbători, cum ar fi la celtici Festivalul Samhain. Vechii celţi credeau că graniţa dintre lumea aceasta şi cea de dincolo nu mai e la fel de bine păzită în ziua de Samhain, permiţând spiritelor, bune sau rele, deopotrivă, să o traverseze. Strămoşii familiei erau cinstiţi şi invitaţi acasă, în timp ce spiritele rele erau gonite.

Tocmai de aceea, se spune că în noaptea de Halloween, dacă stai la masă cu familia şi prietenii, nu trebuie să mănânci în tăcere. Trebuie să vorbeşti, să râzi şi să faci zgomot pentru a alunga spiritele defuncţilor care ar dori, la rându-le, să participe la festin.

Tot tradiţia le permite copiiilor din lumea întreagă să se deghizeze în noaptea de Halloween în drăcuşori, lilieci, strigoi şi să meargă, din casă în casă, cerând tot felul de bunătăţi, cu o formulă de gen „Ne daţi ori nu ne daţi”. Dacă nu le dai nimic, te vor pedepsi, printr-o farsă despre care e sigur că nu vrei s-o experimentezi!

  • La noi, această ultimă parte a tradiţiei nu a prins, colindatul caselor fiind rezervat sărbătorilor de iarnă.
  • În schimb, creştinii, în special catolicii, celebrează, spre exemplu, la 1 noiembrie, Sărbătoarea Tuturor Sfinţilor.
Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Neatenția care îi lasă pe șoferi fără bani. Amenda este uriașă
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Capital.ro
Situația în care șoferii care produc un accident rutier pot pleca de la locul faptei | Momentul când trebuie raportat un accident
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro