08 ian. 2021 | 14:08

Ce se întâmplă cu ajutoarele sociale din Adjud. Primarul e ferm, oamenii au ieșit deja pe străzi

Știri generale
Ce se întâmplă cu ajutoarele sociale din Adjud. Primarul e ferm, oamenii au ieșit deja pe străzi
Primarul din Adjud a sistat mai multe ajutoare sociale

Este scandal mare după ce s-a aflat ce se întâmplă cu ajutoarele sociale din Adjud. Primarul e ferm, însă oamenii au ieșit deja pe străzi.

Oamenii au ieșit furioși pe străzi. Primarul le-a oprit ajutoarele sociale imediat după anul nou

Este scandal pe străzile din Adjud după ce populația a aflat ce se va înt5âmpla cu ajutoarele sociale. Primarul nu poate fi mișcat din decizia lui, astefl că oamenii au ieșit deja pe străzi.

Astfel, primăria oraşului Adjud, judeţul Vrancea, a suspendat ajutorul social pentru 18 persoane care au refuzat să presteze orele obligatorii de muncă în folosul comunităţii. Conform legii, dacă refuză să se prezinte la muncă timp de 3 luni, aceștia nu mai au voie să ceară ajutor timp de un an.

Ajutoarele au fost sistate de către edilul localității

De asemenea, primarul Florin Nechifor a declarat că a decis ca beneficiarii de ajutor social să ajute, încă din prima zi a lui 2021, muncitorii de la spaţii verzi şi salubritate pentru a asigura curăţenia orașului.

Din păcate, însă, o parte dintre cei care pot beneficia de acest venit minim garantat nu vor să înţeleagă că noi, cetăţenii, avem şi obligaţii pe lângă drepturile garantate de stat, una dintre obligaţiile dânşilor fiind aceea de a presta câteva ore de muncă în folosul comunităţii. Conform legii, urmarea firească a acestei atitudini a fost sistarea plăţii venitului minim garantat încă din lunile noiembrie şi decembrie ale anului trecut pentru 18 dintre dânşii”, a declarat Florin Nechifor, primarul municipiului Adjud, citat de Mediafax.

70 de locuitori primesc ajutor social

În plus, potrivit primarului, în situaţia în care, într-un interval de trei luni de la sistarea plăţii, persoana în cauză refuză să efectueze acţiunile sau lucrările de interes local, aceasta îşi pierde dreptul de a solicita venitului minim garantat timp de 12 luni.

Acum, 70 de locuitori ai oraşului care primesc ajutor social sunt apţi de muncă şi au de efectuat în această lună un total de 1.046 de ore de muncă în folosul comunităţii.

43 de dosare au în componență persoane care nu sunt apte de muncă

Nu în ultimul rând, reprezentanţii Primăriei Adjud precizează că 43 de dosare au în componenţa lor persoane care, potrivit legii, nu sunt apte de muncă, întrucât depăşeşc vârsta standard de pensionare sau asigură creşterea şi îngrijirea unui copil în vârstă de până în 7 ani.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
La ce truc recurge Meghan pentru a face bani. Cum pozează în gospodina perfectă
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
Capital.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro