Monica Anisie, anunț oficial despre anul școlar. Când reîncep, de fapt, cursurile

Monica Anisie, anunț oficial despre anul școlar. Când reîncep, de fapt, cursurile
Ce înseamnă înghețarea anului școlar. Cele 3 scenarii luate în calcul de ministerul Educației

Ministrul Educației, Monica Anisie,  a anuțat pe contul său de Facebook că MEC va informa, în scurt timp, când se vor relua cursurile și ce se va întâmpla cu examenele.

Monica Anisie, anunț despre anul școlar

Ministrul Anisie a scris un mesaj, pe Facebook, privind tevatura reînceperii școlii. Oficialul a îndemnat elevii și studenții să fie atenți la informațiile pe care le citesc, îndeosebi la cele care vin din partea Ministerului Educației și Cercetării (MEC) pentru a ști ce va urma, în contextul răspândirii bolii. Anisie a notat că MEC va transmite ceea ce se va întâmpla, în scurt timp.

Când reîncepe școala? Există riscul ca anul școlar să fie înghețat? Care sunt implicațiile înghețării anului școlar? Despre cursurile desfășurate online. În ce condiții vor avea loc examenele naționale? Sunt tot atâtea întrebări la care ministrul Educației va veni cu răspunsuri curând.

Declarații

„În aceste momente, conștientizăm cu toții cât ne lipsește școala, lucru transmis de elevii mei. Vă spun că, în acest moment, cadrele didactice, contribuie la menținerea legăturii cu școala a elevilor, prin diferite mijloace. Întotdeauna colegii mei au conștientizat cât este de necesar să păstreze legătura cu școala și, chiar dacă vorbim de o recomandare din partea MEC, aceștia au păstrat legătura cu elevii, pentru că noi ne facem treaba. Exact cum fac și medicii.

O estimare în cifre a elevilor care mențin legătura cu profesorii o avem noi. Lecțiile sunt lecții de recapitulare, de fixare a cunoștințelor. În curând, MEC va veni în spijinul elevitor cu teste pentru cei care vor susține examenele naționale. De altfel, și la clasă fiecare profesor își pregătește materia. Acum e la fel. Actul didactic nu e diferit.  Acum se lucrează la variante, scenarii, care să compenseze efectele acestei crize”, a declarat Anisie, la Digi 24.

„În scurt timp, MEC va transmite ceea ce se va întâmpla”

„În zilele acestea, mai mult decât oricând, ar trebui să fim mai buni, mai atenți și mai înțelepți și să nu credem orice știre falsă!!! Dragi elevi și studenți, stimați colegi, fiți atenți că în spațiul public circulă tot felul de știri false. Nu vă lăsați manipulați și informați-vă din surse oficiale!

Vă rog să aveți încredere că, în scurt timp, MEC va transmite ceea ce se va întâmpla cu examenele naționale, când vom putea relua cursurile și care vor fi deciziile cu privire la susținerea licenței/ dizertației/ titularizăii/ examenelor pentru cadrele didactice”, a scris ministrul pe pagina sa de socializare.