Ce se întâmplă acum cu turcul care l-a făcut ‘țigan’ pe Șumudică. A fost făcut praf: ”Un om bolnav”

Ce se întâmplă acum cu turcul care l-a făcut ‘țigan’ pe Șumudică. A fost făcut praf: ”Un om bolnav”
Marius Șumudica a fost facut tigan de un ziarist turc

S-a aflat ce se întâmplă acum cu turcul care l-a făcut ‘țigan’ pe Marius Șumudică. Acesta a fost făcut praf: ”Un om bolnav”. Despre ce este vorba, citiți în articolul de mai jos.

Scandalul momentului în fotbal. Ce se întâmplă cu turcul care l-a făcut ‘țigan’ pe Marius Șumudică

Ce se întâmplă cu turcul care l-a făcut țigan pe Marius Șumudică. Rasismul este la ordinea zilei în România. După episodul cu Sebastian Colțescu, care l-a făcut negru pe un membru din staff-ul echipei Istanbul Basaksehir, scandalul devenind unul internațional, acum, este rândul lui Erman Toroglu să fie acuzat de rasism, după ce turcul l-a făcut țigan pe Marius Șumudică.

Erman Toroglu, fost fotbalist şi arbitru, acum analist sportiv, a ajuns personaj controversat peste noapte, atât în Turcia, cât şi în România după ce l-a făcut țigan pe Marius Șumudică.

Au fost depuse plângeri penale împotriva turcului

Astfel, doi deputaţi romi turci au depus o plângere penală împotriva lui, iar ministrul Sportului din România, Eduard Novak, i-a dedicat o postare pe Facebook. De asemenea, Mircea Badea a acuzat vehement lipsa de reacţie a autorităţilor din România, după ce Erman Toroğlu l-a făcut ţigan pe Marius Şumudică.

Acesta din urmă, la rândul său, a comentat episodul, având o reacţie decentă și evitând să jignească, așa cum a făcut adversarul său.

Marius Stoichiță, despre scandalul în care este implicat Marius Șumudică

De asemenea, duelul Toroğlu – Şumudică a fost comentat şi de şeful Comisiei Tehnice din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mihai Stoichiţă.

Chestionat la Digi Sport despre lipsa de reacţie a federaţiei în această poveste, Mihai Stoichiță a oferit explicaţii detaliate, timp în care a șters pe jos cu analistul turc.

Turcul a jignit o întreagă națiune

Îmi pare rău pentru Marius. Am admirat faptul că a apărat o cauză lăudabilă, cea a rasismului, a xenofobismului, cum vreţi dumneavoastră. Nimeni nu e de vină că poate un om bolnav din Turcia jigneşte o naţie prin nişte cuvinte pe care eu nu le consider jignitoare. Pentru mine, a fi ţigan înseamnă a fi fratele meu”, a declarat Mihai Stochiță.

Omul de fotbal a spus că FRF nu are cum să se lupte cu cei care jignesc românii, susținând că poziția lui Erman Toroglu nu este una oficială, el fiind un comentator.

Turcul nu este un oficial, este doar un ziarist

FRF n-are cum să se lupte cu milioane de oameni care jignesc românii. Sunt fel şi fel de cuvinte denigratoare. Nu e un cuvânt spus în cadrul unei competiţii oficiale, al unui omolog din Federaţie, nu e un om din guvernul turc.

E un ziarist din Turcia, care poate e bolnav sau fără educaţie. Ar înseamna să mă lupt cu prea mulţi oameni needucaţi”, a mai precizat Mihai Stoichiță.

Turcia ar fi trebuit să îl apere pe Marius Șumudică

De asemenea, oficialul FRF este de părere că Turcia ar fi trebuit să sară în apărarea antrenorului român. ”Turcia trebuia să-i ia apărarea lui Şumudică! Eu îl apăr, sunt de acord cu el. Nu ştiu, poate a greşit şi el prin comportamentul lui exuberant, prin modul lui de a se exprima, dar de aici până la a jigni un popor e cale lungă, drum bătut.

Eu n-am dreptul să mă pronunţ. Împotriva cui? Unui ziarist din Turcia? Înţeleg că a fost fotbalist, arbitru, insignifiant pentru mine. Sunt alături de Şumudică şi de ţiganii din România”, a concluzionat Marius Stoichiță.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI