24 mart. 2024 | 16:15

Ce se face de Buna Vestire 2024 pentru noroc, spor și sănătate. Preparatul pe care este bine să îl ai neapărat pe masă

Diverse
Ce se face de Buna Vestire 2024 pentru noroc, spor și sănătate. Preparatul pe care este bine să îl ai neapărat pe masă
Buna Vestire este o zi în care se poate reflecta asupra credinței

Creștinii ortodocși se pregătesc să celebreze Sărbătoarea Bunei Vestiri pe 25 martie, o zi importantă în multe tradiții creștine. Această sărbătoare comemorează anunțul conceperii Fecioarei Maria de către îngerul Gabriel și este celebrată de mulți prin slujbe și rugăciuni speciale. Tot atunci sunt multe tradiții și obiceiuri, așa că citește mai departe și află ce se face de Buna Vestire 2024 pentru noroc, spor și sănătate.

Pe 25 martie, vine Buna Vestire 2024

Așa cum se întâmplă în fiecare an, data când e Buna Vestire în 2024 a fost aleasă pentru a fi exact cu nouă luni înainte de Crăciun, simbolizând miracolul Nașterii lui Iisus.

Buna Vestire este o zi în care se poate reflecta asupra credinței, a miracolelor și a puterii speranței. În aceasta zi creștinii se unesc pentru a onora acest eveniment important și răspândesc iubire și pozitivitate cu această ocazie plină de bucurie.

Din punct de vedere istoric, Buna Vestire a fost recunoscută ca zi de sărbătoare importantă în timpul celui de-al treilea Conciliu Ecumenic ținut la Efes în anul 431, iar în anul 692, Conciliul Quinisext a codificat data Sărbătorii Bunei Vestiri ca fiind 25 martie în dreptul canonic.

Ce se face de Buna Vestire 2024 pentru noroc, spor și sănătate

Sărbătoarea de Buna Vestire este adesea sărbătorită cu produse de patiserie tradiționale, iar gospodinele prepară bunătăți delicioase și le împart cu prietenii și familia. Multe biserici organizează slujbe speciale de Sărbătoarea Bunei Vestiri.

În ceea ce privesc obiceiurile și tradițiile în această importantă zi de sărbătoare creștină, sunt extrem de multe, iar bătrânii le păstrează și azi, spunând mai departe ce se face de Buna Vestire 2024 pentru noroc, spor și sănătate.

În ziua de Buna Vestire, spun bătrânii, este bine să ai pe masă pește, având în vedere că vorbim, deja, despre dezlegări la pește în Postul Paștelui 2024, iar motivația acestui preparat este că Iisus Hristos a mâncat pește fript și fagure de miere, la scurt timp după Înviere.

Tradiții și obieiuri păstrate în timp

Cunoscută în popor și sub numele de „Ziua Cucului”, ziua aceasta are și superstiții care spun că este ziua în care dacă se aude cântul cucului la primele ore ale dimineții, pe stomacul gol, poate fi un semn rău.

De cealaltă parte, tradițiile acestei zile, păstrate de-a lungul timpului, ne vorbesc despre faptul că este bine să ai bani în buzunare, mai ales atunci când începe să cânte cucul, iar la fiecare cântat al acestuia în ziua de Buna Vestire trebuie răsplătit cu bani aruncați în direcția din care se aude cântatul păsării.

Se mai spune că în această zi este bine să eviți a te certa cu cineva apropiat și că, în mod normal, ar trebui să existe numai bucurie, pace și armonie cu cei din jurul tău.

Care este rugăciunea de Buna Vestire

Conform canoanelor bisericești, în Ziua de Buna Vestire există și o rugăciune aparte care trebuie spusă de creștinii ortodcoși:

“Doamne, Dumnezeule, Atotţiitorule, Cel Care ai binevoit ca Fiul Tău Cel Unul-Născut să Se întrupeze dintr-o femeie neispitită de nuntă şi să Se facă om pentru a noastră mântuire, Cel Care ai trimis totodată şi pe Gavriil, Arhanghelul Tău, spre a binevesti zămislirea Ta cea fără de sămânţă Sfintei Fecioare Maria, mai înainte de veci rânduită drept locaş al acestei Taine înfricoşătoare, dinainte-cunoscută Ţie şi Cuvântului Celui dimpreună-veşnic cu Tine.

Tu însuţi, pentru rugaciunile ei si ale tuturor Sfinţilor Tăi, binevesteşte sufletelor noastre prin Harul Tău iertarea păcatelor şi bucuria cea de neînstrăinat; binecuvântează poporul Tău cu pace; dă-ne să cunoaştem calea pe care, păşind, vom plăcea bunătăţii Tale, şi ne călăuzeşte spre a Ta Împărăţie cerească.

Cu îndurările Hristosului Tău, cu Care eşti binecuvântat, împreună cu Preasfântul şi Bunul şi de-Viaţă-tacătorul Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.”

Această zi este la fel de importantă ca toate celelalte prăznuiri ce vor urma în perioada Postului Paștilor, și până în ziua Învierii.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Capital.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro